Zoeken
 
 

Arbeiders verdienen het meest in Limburg


31 mei 2022
In Limburg liggen de arbeiderslonen het hoogst. In Brussel liggen ze het laagst, maar krijgen bedienden het meest betaald. Dit blijkt uit een onderzoek van SD Worx dat loonadministratie uitvoert voor bedrijven.

Het gemiddelde arbeidersloon in Limburg bedraagt bruto 2.805 euro en ligt daarmee 300 euro hoger dan in Brussel, waar arbeiders het minst verdienen. Dit blijkt uit een onderzoek van SD Worx dat de gegevens van 400.000 Belgische loontrekkenden in de privésector uitsplitste op basis van de provincie waarin men werkt.

 

Krapte op de Limburgse arbeidsmarkt 

Het provinciale verschil in arbeidersloon heeft vermoedelijk te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Limburg heeft veel industriële werkgelegenheid, met bijvoorbeeld staalbedrijf Aperam en chemiebedrijven Tessenderlo Group en Vynova. Arbeidskrapte vormt in Limburg een groter probleem: waar de werkloosheidsgraad er met 5,6 procent relatief laag ligt, zit in Brussel 14,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

 

Volgens het onderzoek van SD Worx liggen de arbeiderslonen na Limburg het hoogst in Antwerpen en Oost-Vlaanderen, twee provincies met eveneens veel industriële werkgelegenheid. De regionale verschillen voor de bediendenlonen zijn nog groter. Zo verdient een bediende in Brussel gemiddeld 3.911 euro tegenover 2.742 euro in de provincie Namen.

 

Lonen gestegen met 330 euro sinds 2018 

SD Worx bracht ook in kaart hoeveel de gemiddelde lonen gestegen zijn als gevolg van de automatische indexering. Sinds 2018 kregen werknemers 330 euro extra per maand. Alleen al in de eerste drie maanden van dit jaar kwam er 109 euro bij.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren