Zoeken
 
 

Vlaamse regering verlengt multimodaal transport adviespunt


Vlaanderen, 11 mei 2022
Multimodaal.Vlaanderen, een adviespunt voor multimodaal goederenvervoer, is ook de komende jaren verzekerd van financiering door de Vlaamse overheid en kan werking voortzetten.

De Vlaamse Regering heeft de verlenging goedgekeurd van de overeenkomst tussen het Vlaams Gewest en de vzw VIL (Vlaamse innovatiecluster voor de logistiek) voor Multimodaal.Vlaanderen voor de periode 2022-2027. VIL richtte in 2017 het adviespunt voor multimodaal goederenvervoer op. Missie van het project is een mental shift op gang te brengen waarbij bedrijven kiezen voor de juiste transportmodus voor elke goederenstroom.

 

Via water of spoor

In de eerste vijf jaar van haar bestaan, werden voor ruim 500 concrete goederenstromen alternatieven via water of spoor gedetailleerd uitgewerkt en becijferd. Meer dan 10 miljoen vrachtwagen kilometers over Vlaamse wegen werden met bemiddeling of tussenkomst van Multimodaal.Vlaanderen overgeheveld naar binnenvaart of spoor.

 

Actueel

Bij de ingang van het tweede vijfjarige termijn zijn de doelstellingen nog even actueel. De files zijn terug van weggeweest en vanuit de klimaatdoelstellingen neemt de druk op de transportsector om te vergroenen verder toe. ‘De shift naar binnenvaart en spoor is meer dan ooit noodzakelijk. Multimodaal.Vlaanderen zet zijn werk verder en legt hierbij voor de volgende periode ook twee nieuwe accenten', aldus Peter Lagey, manager van het adviespunt.

  

Innovatieve concepten

Ten eerste zal extra aandacht uitgaan naar ladingen die via spoor kunnen worden vervoerd, hetzij naar en van Vlaamse zeehavens, hetzij van en naar continentale bestemmingen in Oost- en Zuid-Europa. Ten tweede zal aandacht gaan naar innovatieve concepten om oplossingen via water en spoor competitiever te maken.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren