Zoeken
 
 

FOD onderzoekt aandeel duurzaam hout Belgische markt


Hasselt, 10 december 2013
FOD Volksgezondheid heeft Stichting Probos en De & D Consult opdracht gegeven het marktaandeel duurzaam geproduceerd hout op de Belgische markt in 2012 in beeld te brengen. Dit gebeurt in het kader van het monitoren van de voortgang aangaande het Sectoraal akkoord van 1 maart 2011 ter verhoging van het aandeel houtproducten uit duurzaam beheerde bossen.
Alle bedrijven die rondhout verwerken op Belgisch grondgebied en alle hout importerende bedrijven wordt gevraagd middels een enquêteformulier gegevens aan te leveren over de hoeveelheid aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout die zij in 2012 hebben verhandeld of verwerkt. Het gaat hierbij om de primaire houtproducten rondhout, gezaagd hout en plaatmateriaal. De marktstudie wordt begeleid door een comité waarin het bedrijfsleven, de certificeringsystemen FSC en PEFC en de Federale Overheid zijn vertegenwoordigd. In 2008 bedroeg het marktaandeel van duurzaam hout 15 procent. Voor 2012 was de doelstelling 23,25 procent.

 

Beleid

De FOD Volksgezondheid gebruikt de informatie uit de marktmeting om het federaal beleid te ondersteunen in de promotie van duurzame boscertificeringssystemen. Dit beleid is erop gericht het gebruik van duurzaam geproduceerd hout en houtproducten in België te bevorderen in nauwe samenwerking met de sector. De enquêtes zijn te downloaden via Probos. (Houtblad.nl)

 

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren