Zoeken
 
 

Vaccinatiedorpen opsteker voor standenbouwers


Brecht, 3 februari 2021
Auteur:
Jerom Rozendaal
De bouw van 94 vaccinatiecentra door heel België betekent een opsteker voor de evenementensector. Zo heeft standenbouwer VDS-Productions uit Brecht een aantal faciliteiten aangelegd.

Normaal is VDS-Productions uit Brecht druk met de standenbouw op beurzen en andere evenementen, waaronder Technishow en ESEF Maakindustrie. Sinds de uitbraak van corona zit het leeuwendeel van het dertienkoppige personeelsbestand echter werkloos thuis.

 

Zaakvoerder Dirk Vermeiren vertelt hoe het werk in maart vorig jaar plotseling stilviel en het bedrijf zich sindsdien van het ene project naar het andere sleept. ‘Gelijk na de uitbraak van de coronacrisis hebben we ziekenhuizen meegeholpen om covidzones in te richten. Daarna zijn we veel bezig geweest met de bouw van babbelboxen.'

 

Babbelbox voor bejaarden

De babbelbox is een eigen inventie van het bedrijf en is een soort van modulair gebouw met twee ruimtes die is afgescheiden door een glaswand. Een beetje vergelijkbaar met een biechtstoel in de kerk. De babbelbox werd en wordt vooral ingezet in de woonzorgcentra, waar bejaarden lange tijd geen visite mochten ontvangen of later een beperkt aantal personen.

 

De uitvinding van VDS-Productions stelt bejaarden in staat om met meer bezoekers op een veilige manier, coronaproof, contact te hebben. ‘De installatie is uitgerust met een microfoon en speaker waardoor de mensen met elkaar kunnen communiceren', legt Vermeiren uit. Hij benadrukt dat deze projecten kleinschalig zijn en geenszins het verlies van beurzen compenseren. ‘We werken momenteel met twee mensen.'

 

Bouw van vaccinatiecentra

Tijdens voorgaande weken had Vermeiren meer mensen tewerkgesteld toen VDS-Productions druk bezig was met de opbouw van centra voor de vaccinatiecampagne die dit voorjaar gepland is. Zo zette de standenbouwer het materiaal dat normaal voor beursstanden gebruikt wordt, in voor de bouw van vaccinatiecentra in Turnhout en Halle. Vooral in Turnhout, waar een tentencomplex werd opgebouwd, was dit een behoorlijke klus. Hierbij bouwde het bedrijf uit Brecht de ruimtes met modulaire wanden en was het ook verantwoordelijk voor de aanleg van stroom, verwarming en geluidsinstallaties.

 

vds Door VDS zelf ontworpen babbelbox voor zorgcentra maakt een ontmoeting met meerdere contacten mogelijk. (Foto: VDS)

 

Ook voor andere standenbouwers waren de vaccinatiecentra een lichtpunt in duistere tijden. Zo speelde bijvoorbeeld GM Productions een rol bij de bouw van zes tijdelijke centra in West-Vlaanderen met een totale oppervlakte van 6.000 vierkante meter. Daarbij bouwde het ontvangstbalies en een parcours met wanden. Tevens installeerde het afgesloten rustruimtes met stoelen om te bekomen na de coronaprik.

 

Bedrijven smachten naar hervatting beurzen

Alhoewel Vermeiren benadrukt dat deze klussen welkome activiteiten zijn in deze barre tijden, is het voor de evenementensector wachten tot het post-coronatijdperk aanbreekt. Wanneer dat is? ‘Zelf ben ik hier minder optimistisch over. Ik dacht eerst eind 2021, maar inmiddels denk ik dat het wel tot 2022 kan duren voordat we weer op het oude peil zitten.'

 

Volgens de zaakvoerder van VDS-Productions, die tal van maakbedrijven tot zijn cliënteel mag rekenen, kijken ook de bedrijven uit naar een nieuwe beursgang. ‘Ik merk echt onder mijn klanten dat zij staan te springen om weer aan beurzen mee te doen, het fysieke samenzijn en contact met de klant wordt erg gemist.'

 

Machineering uitgesteld naar september

Een van de eerste maakbeurzen die dit jaar op de planning staat voor de maakindustrie is Machineering. Door de strenge coronamaatregelen heeft de organisatie in december besloten deze beurs door te schuiven naar september van dit jaar. Aanvankelijk stond deze gepland voor eind maart.

 

technishow Beurzen voor de maakindustrie in betere tijden: Technishow 2018 (Foto: Industrial Fairs)

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren