Zoeken
 
 

Vernikkelaar MVT verdubbelt zijn productiecapaciteit


Houthalen, 20 januari 2021
Auteur:
Jerom Rozendaal
MVT Materiaalveredelingstechnieken uit Houthalen heeft een nieuwe productiehal in gebruik genomen en haar capaciteit verdubbeld.

Met de vernieuwing van de productiehal van 1.100 m2 en de vernieuwing van de installaties gaat een investering gepaard van 2,15 miljoen euro. ‘We hopen tegen 2025 de omzet met vijftig procent op te voeren en tien mensen extra aan te werven,' zegt Thomas Jeurissen, bedrijfsleider van het bedrijf dat ruim dertig jaar geleden door zijn grootvader werd opgericht.

 

Stroomloze of chemische vernikkeling is een stabiele markt. Het procedé wordt toegepast om installaties en machineonderdelen te beschermen tegen corrosie en slijtage door wrijving en voor verfraaiing van het uiterlijk. De meest complexe stukken kunnen met zeer grote nauwkeurigheid behandeld worden en doordat de lagen stroomloos worden aangebracht worden deze zeer egaal opgebouwd, zowel aan de binnen- als buitenzijde.

 

Grootste nikkelbad van Europa

MVT behoort tot de grootste vernikkelaars van de Benelux. Jeurissen wijst erop dat het Limburgse bedrijf het grootste nikkelbad van de Benelux had. Nu gaat het bedrijf nog een versnelling hoger. ‘In de nieuwe hal komt een groter bad dat ons toestaat stukken te behandelen tot tien ton en met afmetingen tot 3000x2150x2600mm. In een andere grote badenreeks kunnen delen met een lengte van 4500mm vernikkeld worden', aldus Jeurissen.

 

Door de nieuwe baden en de capaciteit meent MVT de concurrentie de baas te kunnen op het gebied van grootte en snelheid. Klanten van het bedrijf bevinden zich onder meer in de machinebouw, olie- en gasindustrie, kunststofindustrie, voedingsindustrie en auto-industrie. Vlaamse klanten brengen momenteel het meeste geld in het laadje, gevolgd door Nederlands en Duitse, maar MVT wil in de toekomst sterk inzetten op export.

 

Vernikkelen van aluminium in de lift

Het materiaalveredelingsbedrijf wil ook haar activiteiten uitbreiden op het gebied van het vernikkelen van aluminium, dat al een sterke groei kent. 'Waar voorheen 25 procent van onze omzet gegenereerd werd door de vernikkeling van aluminium, is dat aandeel gestegen tot veertig procent nu'. In de nieuwe productiehal staat een nieuwe voorbehandelingsbadenreeks met afmetingen van 3000x600x2400mm. ‘Ook is ons volledige aluminium voorbehandelingsproces aangepast en hebben we zelfs de samenstelling van het MVT nikkelbad aangepast om het beste eindresultaat te kunnen realiseren', klinkt het bij MVT.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren