Zoeken
 
 

Exportbedrijven genomineerd voor prijs ondanks crisis


Brussel, 24 juni 2020
Ondanks de teruglopende Vlaamse export wil Flanders Investment & Trade (FIT) tijdens de jaarlijkse Leeuw van de Export awards de Vlaamse exportsuccessen in de schijnwerpers zetten. Recent werden de zes genomineerden voor de prijs bekend gemaakt.
Het is de negentiende editie van de Leeuw van de Export. Dat is een prijs die FIT uitreikt aan Vlaamse bedrijven die uitzonderlijke exportresultaten behaalden. Hiermee wil FIT het belang van export voor de Vlaamse economie beklemtonen.

In de categorie ‘Bedrijven met maximaal 49 medewerkers' strijden de volgende exportbedrijven om de Leeuwentitel: technologiebedrijf Basalte (Merelbeke), beeldsensorenspecialist Caeleste (Mechelen) en mestverwerker Fertikal (Beveren). Bij de ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers' gaat het tussen snijmachinefabrikant FAM (Kontich), technologiebedrijf Lansweeper (Dendermonde) en kunstgrasproducent Sports & Leisure Group (Sint-Niklaas).

Caeleste uit Mechelen ontwikkelt gespecialiseerde beeldsensoren. De componenten worden op maat ontworpen voor toepassingen in de medische en biomedische beeldvorming, de ruimtevaart, industriële processen enzovoort. FAM uit Kontich produceert en verdeelt al meer dan een halve eeuw industriële snijmachines voor groenten en fruit, vlees, vis en gevogelte. De meer dan 6.000 snijmachines van FAM draaien op alle continenten.

Op 23 september worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Gent. Tijdens voorgaande edities ging er meermaals een maakbedrijf met de prijs aan de haal. Zo won Hansen Transmissions bijvoorbeeld in 2006.

De nominatie voor de prijs komt op een moment dat de Vlaamse export door de coronacrisis flinke schade oploopt. Uit een analyse van FIT bleek recentelijk dat de Vlaamse export in maart met 7,5 procent daalde. De invoer verminderde met 11,5 procent. Sinds de crisisjaren 2008 en 2009 zijn deze cijfers niet meer zo laag geweest.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren