Zoeken
 
 

Tectum Group ingeschakeld bij bouw hoogste toren van Continentaal Europa


Genk, 14 augustus 2019
Tectum Group, een expert in de constructie van daken, gevels en balustrades, met hoofdvestiging in het Limburgse Genk, heeft een prestigieuze opdracht binnengehaald. In de Poolse hoofdstad Warschau werkt het mee aan de bouw van de Varso Tower, die met zijn 310 meter hoogte (en 53 verdiepingen) de hoogste wordt van Continentaal Europa.
Bij haar volledige afwerking in 2020 maakt de toren deel uit van een drie gebouwen tellend project, samen goed voor 145.000 m² aan kantoren, winkels en restaurants. De drie gebouwen worden gelijktijdig opgetrokken, waarbij de Poolse collega's van Tectum aan de twee lagere torens van tachtig en negentig meter werken. Bij de bouw zullen maar liefst elf kranen en helikopters ingezet worden om alle onderdelen op hun plaats te krijgen.

Volgens Tectum Group bestaat de grootste uitdaging erin om alle thermische isolatie en dakdichting ter plaatse te krijgen. De hoofdaannemer werkte voor deze werf een heel strikte planning uit, waarbij het respecteren van de timing van cruciaal belang is. Bij dit alles worden door het Belgische bedrijf roofing, isolatie, PVC en membranen gebruikt om de daken af te werken en die te laten aansluiten aan de omliggende gebouwen, zoals het Centraal Station van Warschau. Tectum neemt trouwens niet enkel daken voor zijn rekening, maar ook de binnentuinen.

In opdracht van HB Reavis

Het is niet de eerste keer dat Tectum Group werkt voor HB Reavis, de bouwpromotor en investeerder. Eerder al was men aan de slag bij het project ‘West Station'. De groep heeft ruim vierhonderd werknemers in dienst en realiseert jaarlijks meer dan 4.500.000 m² waterdichting op alle soorten daken.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren