Zoeken
 
 

Reddingsplan in de maak voor Nyrstar


Balen, 10 april 2019
Zinkverwerker Nyrstar liet maandag op de Brusselse beurs haar notering opschorten, in afwachting van een persbericht van het bedrijf zelf over een mogelijke redding.
Dit meldt De Tijd. Nyrstar zou dicht bij een herschikking van de schuldenlast zijn. Wanneer er een akkoord wordt bereikt met grondstoffenhandelaar Trafigura, zou Nyrstar worden gered van een faillissement. De Nederlandse grondstoffenhandelaar Trafigura is met een belang van 25 procent de belangrijkste aandeelhouder van Nyrstar. Daarnaast is het ook de belangrijkste klant en leverancier.

Na een kapitaalinjectie zou Nyrstar bijna volledig in handen zijn van de grootaandeelhouder Trafigura, waarbij Nyrstar volledig wordt geconsolideerd in Trafigura. Voor de huidige aandeelhouders zal er dan nog amper iets overblijven.

Zonder akkoord zit Nyrstar zwaar in de problemen. Zo heeft het bedrijf een obligatielening van 350 miljoen euro die moet worden terugbetaald, daarnaast is de betaling van 31,6 miljoen rente op twee obligaties 30 dagen uitgesteld door Nyrstar. Wanneer het bedrijf niet betaald voor 15 april, is Nyrstar officieel in wanbetaling. Een kapitaalinjectie is dus zeer gewenst.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren