Zoeken
 
 

Audi start serieproductie elektrische SUV e-tron in België


Vorst, 5 september 2018
Audi Brussels is afgelopen maandag gestart met de serieproductie van de elektrische SUV e-tron, de eerste volledig elektrische SUV van het Duitse merk. Audi zal de auto voor het eerst ‘zonder camouflage’ voorstellen op 17 september in San Francisco.

Nadat er meer dan 900.000 exemplaren gebouwd werden van de A1 (de laatste daarvan rolde begin augustus van de band) is men in Brussel klaar voor de productie van het eerste volledig elektrische model. De afgelopen maanden werd de site, waarin sinds de zomer van 2016 de carrosseriebouw, lakafdeling en montage grootschalig omgebouwd werden, klaargestoomd voor de productie van het nieuwe strategische model. 


De directie van de fabriek in Vorst stelt dat ze momenteel beschikt over onder meer een productiegedeelte voor batterijen en een automatisch transportsysteem om de batterijen naar de assemblagelijn te brengen. In totaal volgden de medewerkers van de fabriek meer dan 200.000 uur aan opleidingen om klaar te zijn voor de assemblage van de e-tron. 


Officiële voorstelling in San Francisco 

Audi stelt de productieversie van de e-tron niet voor in Brussel, maar wacht daarvoor om dit te doen in San Francisco. Dat evenement vindt plaats op 17 september. De nieuwe, tweede generatie van de Audi A1 zal gebouwd worden in de Audi-fabriek in het Spaanse Martorell.

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren