Zoeken
 
 

Flanders Make werft onderzoekers en ingenieurs aan


Kortrijk, 20 juni 2018
Dat Flanders Make een nieuwe, eigen vestiging in Kortrijk bouwt, is allang geen nieuws meer. Dat het in afwachting daarvan kantoren- en laboratoriumruimte huurt bij Howest is dat wel. Een en ander betekent dat het onderzoekscentrum voor de maakindustrie ook naar nieuwe onderzoekers en ingenieurs op zoek is. Die moeten het plaatselijke team versterken.

Het rekruteren van hoogopgeleide, technische profielen is een van de grootste uitdagingen voor de toekomst. Dat weet Dirk Torfs, CEO van Flanders Make als geen ander: 'Omdat woon-werkverkeer steeds meer als belastend wordt ervaren, vinden wij het een enorm voordeel dat wij vestigingen over heel Vlaanderen hebben waar onze ingenieurs aan de slag kunnen.'

 

De derde vestiging van Flanders Make in West-Vlaanderen zal vooral focussen op productie-innovatie. Dat is naast productontwikkeling van fundamenteel belang voor bedrijven om competitief te blijven op internationaal vlak. Technologische innovaties voor de productie van kleine series aan de kost van massaproductie maken daarom een belangrijk onderdeel uit van de strategie van Flanders Make.

 

Aansluiten op Leuven en Lommel

De faciliteiten in Kortrijk zijn sluiten aan op bestaande activiteiten rond machinebouw (in Leuven) en de voertuigindustrie (in Lommel). Er zal onderzoek gebeuren naar hoogtechnologische toepassingen zoals robotica en automatisering, virtual reality toepassingen voor de productievloer en het digital twin-principe. Naast deze drie vestigingen, werken de 500 onderzoekers van Flanders Make ook vanuit labo's aan de vijf Vlaamse universiteiten. Om zijn roeping in Kortrijk waar te maken, wil Flanders Make heel wat aanwervingen doen. Er wordt meer concreet op zoek gegaan naar onderzoeksingenieurs, validatie-ingenieurs, software-ingenieurs en zo meer.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren