Zoeken
 
 

Geluid proeven tijdens event Advanced Engineering


Gent, 28 maart 2018
Op woensdag 16 en donderdag 17 mei 2018 wordt Flanders Expo Gent omgetoverd tot een tweedaags feest voor de creatieve geest. Ingenieurs, productontwikkelaars, designers en innovatiemanagers uit verschillende sectoren ontdekken er de nieuwste snufjes en laten zich inspireren. Ontdek de technologie en de Belgische makers van morgen.

Het gloednieuwe event voor de vervaardiging van vernieuwende producten laat de bezoeker kennismaken met alle aspecten van het creatieproces. Op de eerste editie van Advanced Engineering kunnen bezoekers meer dan 100 standhouders en experten ontmoeten uit onder meer de machinebouw, lucht- en ruimtevaart, automotive, consumer en B2B products en ontwikkeling van bouwmaterialen. Tijdens de tweedaagse tonen zij hoe producten future proof gemaakt kunnen worden.

 

Proef geluid

In het Flanders Make Lab kan er gewerkt worden met virtual & augmented reality en in de Bike Valley kan er rondgefietst worden op smartbikes. Een viool uit piepschuim, carbon of glasvezel? Instrumentenbouwer Tim Duerinck onderzocht het potentieel en ontdekte dat er muziek in zit. De experimentele instrumenten uit nieuwe materialen klinken minstens even goed als deze uit hout en zijn bovendien sneller te bouwen. Hij laat bezoekers samen met violiste Esther Duerinck proeven van deze klanken tijdens een unieke soundtasting. 

  

Techsessies

Ook zullen er techsessies plaatsvinden. Vlaams minister voor Innovatie, Philippe Muyters opent het evenement op virtuele wijze en later op de dag staan er drie plenaire inspiratiesessies op de agenda. 

Tijdens de 'The Day After Tomorrow'-lezing zal er een andere blik geworpen worden op de toekomst.

 

Meer informatie over het evenement is te vinden op http://www.easyfairs.com/nl/advanced-engineering-ghent-2018/advanced-engineering-ghent-2018/

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren