Zoeken
 
 

Jensen investeert in wasserijrobotica en artificiële intelligentie


24 januari 2018
Jensen-Group, leverancier van oplossingen voor de wasserij-industrie, heeft het nieuwe jaar goed ingezet met de verwerving van een 30 procent aandeel in zijn Deense sectorgenoot Inwatec ApS. Die is vooral sterk in automatiseringstechnologie voor wasserijen.

De toenadering tot Inwatec, die in feite neerkomt op een investering in wasserijrobotica en artificiële intelligentie, past in de visie van Jensen-Group om alle processen in wasserijen te automatiseren.

 

Inwatec werd opgericht in Odense (Denemarken) in 2009 en is vandaag met dertig medewerkers in meer dan 25 landen actief. Het op automatisering toegespitste productaanbod van het bedrijf is perfect complementair met dat van de veel grotere Jensen-Group (1.700 medewerkers met eigen vertegenwoordiging in 24 landen en distributiekanalen in meer dan 40 landen). Die verkoopt zeer uiteenlopende oplossingen voor de wasserij-industrie, zoals vervoer- en behandelingssystemen, wasstraten, afscheiders, toevoerinrichtingen, mangels en vouwmachines, enz. Slimme digitale oplossingen en meer automatisering van industriële wasserijen nemen in haar toekomstvisie echter een centrale plaats in.

 

De participatie in Inwatec illustreert het voornemen van Jensen om van die visie realiteit te maken. Inwatec van zijn kant zal mee kunnen profiteren van het uitgebreide verkoops- en servicenetwerk van Jensen-Group. Jensen verwacht alvast veel van de overname en heeft een optie om tussen 2020 en 2023 nog meer aandelen van Inwatec te verwerven. (Bron: Agoria)

 

www.jensen-group.com

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren