Zoeken
 
 

Norbord werkt mee aan passiefhuis in Brussel


Genk, 30 juli 2013
De wil van Norbord om actief bij te dragen aan een duurzame samenleving is bekend. In Genk, de Belgische vestiging waar Norbord SterlingOSB-Zero-platen produceert, wordt bijvoorbeeld intensief gewerkt aan de verlaging van de eigen ecologische voetafdruk.

Daar blijft het niet bij, ook buitenshuis zet Norbord zijn engagement verder door het ondersteunen van duurzame projecten. Zo werd ook een bijdrage geleverd voor de bouw van een passiefhuis in Brussel, een project van Isopa en Bostoen.

Een tijdje geleden lanceerde Isopa, Europese vakorganisatie voor producenten van diisocyanaten en polyolen, de belangrijkste bouwstenen van polyurethanen in de campagne ‘Polyurethanes'. Daarmee benadrukte ze de troeven van polyurethanen voor gebruik in de bouw. Polyurethanen zijn duurzaam, veilig, rendabel en zorgen voor een goede isolatie bij een minimale dikte.

In samenwerking met de firma Bostoen, aannemer gespecialiseerd in betaalbare passiefbouw, werd het Polyurethanes Passive House Project gerealiseerd. Een huis waar, van gelijkvloers tot zolder, zoveel mogelijk gebruik werd gemaakt van polyurethaanmaterialen.

Voor de zoldervloer werd een beroep gedaan op Norbord. Het bedrijf leverde in totaal circa 40 m2 OSB3-Zero-platen (590 x 2440 mm, 18 mm dik en met tand en groef aan vier zijden) en verleende zo zijn medewerking aan het project.

De Norbord Groep, met hoofdkantoor in het Canadese Toronto en genoteerd op de Toronto Stock Exchange, is één van de grootste producenten van OSB in de wereld. Norbord telt in totaal 2000 medewerkers, waarvan 900 actief zijn in Europa. De vestiging in Genk stelt 125 mensen tewerk en produceert SterlingOSB-Zero. Deze bouwplaten worden vanuit Genk verdeeld over heel Europa.

De verschillende Norbord-platen hebben een breed toepassingsbereik. Ze worden ingezet voor algemene constructietoepassingen in de huizenbouw en als basis voor kasten en andere elementen in de interieurbouw.

www.norbord.eu

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren