Zoeken
 
 

3D-geprinte schokdemper


Leverkussen (DE), 12 september 2018
Covestro zal op de beurs Fakuma 2018 in oktober in Friedrichshafen een demonstratiemodel laten zien van een schokdemper, die gemaakt wordt uit drie materialen door middel van drie 3D-printtechnieken.

Dit complexe onderdeel markeert een nieuwe mijlpaal op de weg van het maken van enkele stuks tot de integratie van verschillende functies en naar massaproductie.


Drie maal drie

Behalve een hoge graad van functionaliteit, is uniek aan deze schokdemper dat drie individuele onderdelen worden gemaakt met de inzet van drie verschillende fabricageprocessen. De buitenste veer is een onderdeel van 40 x 7 centimeter van TPU-poeder (thermoplastisch polyurethaan). Hij is laag voor laag gevormd met de inzet van SLS (selective laser sintering) en valt op door zijn elasticiteit en hoge slijtvastheid. De stelschroef aan de binnenkant van de demper moet heel sterk en heel hard zijn. Daarom is de schroef gemaakt van filament van het robuuste polycarbonaat van Covestro via het proces FFF (fused filament fabrication). 


De luchtkamer is gemaakt van vloeibare polyurthaanhars. De methode ‘digital light processing' heeft zichzelf bewezen voor zulke onderdelen met een filigrane structuur.


De componenten worden vervolgens aan elkaar verbonden. ‘Deze complexe structuur zou niet mogelijk zijn geweest met conventionele productieprocessen', zegt Lukas Breuers van Covestro.

 

www.covestro.com  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren