Zoeken
 
 

3e verkiezing Bike of the Year: en de winnaars zijn…


Antwerpen, 5 april 2017
Het Centrum van de Ronde van Vlaanderen was eind vorige week het logische strijdtoneel van de derde editie van de verkiezing van Bike of the Year. Welke fietsen kaapten de hoofdprijs weg voor beste elektrische fiets, stad- en racefiets?

De Ronde van Vlaanderen solo te winnen, zoals Philippe Gilbert dat afgelopen zondag presteerde, is niet elke renner gegeven. Maar met een Merida Scultara Disc 5000 maakt men toch wel de beste kans om in elk geval de eindstreep te halen. Deze racefiets won het van de Cannondale Super Six EVO Hi-Mod Disc Ultegra Dl2 en de Giant TCR Advanced Pro Disc, in de categorie racefietsen (tot 5000 euro).


merida Uit het juryrapport: ‘De Merida Scultura Disc 5000 biedt voor zijn prijs een sterk pakket, te beginnen met een stabiel carbon frame dat de fietser in een comfortabele, ontspannen positie zet. Ondanks het hoge comfortniveau voelt de fiets beslist niet lui of sloom aan en met de schijfremmen sta je snel en gecontroleerd stil. Het non-series Shimano RS-500 compact crankstel hoeft geen minpunt te zijn. Enkel aan het zadel kan je zien dat Merida een strak budget voor ogen had toen de Scultura Disc 5000 werd samengesteld.'

Fabrikant: Merida, Taiwan


De Bike of the Year verkiezing is een initiatief van Technologiefederatie Agoria en mobiliteitsclub VAB. De prijs wordt uitgereikt in de categorieën elektrische fietsen, stadsfietsen en racefietsen. De 22 elektrische fietsen ondergingen uitgebreide tests door een vakjury, aangevuld met een testdag door een consumentenpanel op 25 februari. Op 11 maart onderwierpen twee onafhankelijke jury's de 33 deelnemende stads- (13) en racefietsen (20) aan een statische en dynamische test.

elfiets
In de categorie Elektrische fietsen (tot 3000 euro) won de Kettler Traveller E Gold. Deze fiets werd door de professionele en consumentenjury geprezen om zijn krachtige lineaire motor en de stijfheid van het frame. Ook op het vlak van ergonomie en zithouding behaalde hij opvallend hoge scores. Een opvallende conclusie van de verkiezing, is dat de batterij van de elektrische fietsen steeds meer capaciteit krijgt. Vorig jaar had slechts 1 op 4 fietsen een capaciteit van meer dan 450 Wh, dit jaar is dat al bijna 1 op 2 (45%). De winnaar, de Kettler Traveller E Gold, heeft een batterij van 500 Wh, dit wil zeggen dat je 5 uur kan fietsen met 100 watt ondersteuning.

Fabrikant: Kettler, Duitsland

koga

De Koga F3 5.1 R werd unaniem gekozen tot beste stadsfiets (tot 1500 euro). Zowel de statische als de dynamische beoordeling waren zeer positief, deze sportieve stadsfiets heeft bij alle professionele juryleden een bijzonder goede score gehaald. ‘Een uiterst comfortabele stadsfiets met prachtig design, die vele harten zal veroveren,' aldus de jury. ‘Framebuizen met zowel ronde als scherpe lijnen en tal van subtiele accenten. Hij is onder andere ook voorzien van een naafdynamo, markante kettingbescherming en gestikte handgrepen met rode toets.'

Fabrikant: Koga, Nederland

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren