Zoeken
 
 

Reportage: 'Steeds lichter de lucht in'


Borne, 14 maart 2017
Auteur:
Rolf Elling
In tien jaar tijd heeft Dutch-Shape uit het Nederlandse Borne zich ontwikkeld tot een wereldspeler binnen de vliegtuigindustrie. Het bedrijf legt zich toe op het ontwerp en productie van mallen voor de productie van onderdelen voor vliegtuigen. Hiermee worden steeds complexere (carbon) composietdelen geproduceerd voor onder andere Boeing en Airbus.

Het bedrijf is in 2006 opgericht door Roy Wolbert en Derk van Hoogen. In 2011 hebben de oprichters de onderneming verkocht aan Guus Engelen en de investeringsmaatschappij Wadinko. Wadinko heeft een minderheidsbelang van 30 procent. Wolbert is nog werkzaam bij Dutch-Shape als Technical Sales Director.

 

Directeur-eigenaar Guus Engelen is trots op hetgeen er nu staat. ‘Zeker met de nieuwste aanwinst, de FPT Dinomax freesbank met een werklengte van 26 meter, kunnen we nog grotere complexe delen vervaardigen. Want in de vliegtuigindustrie neemt de vraag naar complexer, groter en lichter alleen maar toe. Bovendien is elke verbetering in de aerodynamica van een vliegtuig, een besparing op het gebied van het brandstofverbruik.'

guus engelenDirecteur-eigenaar Guus Engelen: ‘We gaan voor gezond groeien.'

 

Werkruimte verdubbeld

Voor de aanschaf van deze enorme portaalfreesbank (26 x 6 x 3 ), tevens de grootste in Europa, was er eerst een uitbreiding nodig. De werkruimte is verdubbeld en beslaat nu zo'n 5.000 vierkante meter. De FPT is een tienassige CNC-freesmachine, type Dinomax van de Italiaanse fabrikant FPT Industrie. Het bereik ligt op 26 meter in de x-richting, 6 meter in de y-richting en 3 meter in de z-richting. Tien CNC-gestuurde assen is mogelijk door de uitrusting met dubbele portalen. Aan elk portaal hangt een vijfassige freeskop.

dutch shape

Lees verder in de krant: Fouten zijn dodelijk

www.dutch-shape.nl

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren