Zoeken
 
 

Handleiding voor milieuvergunningen


Brussel, 19 juni 2013
Het Vlaamse Agentschap Ondernemen heeft een handleiding uitgebracht die ondernemers informatie en ondersteuning biedt bij het aanvragen of vernieuwen van een milieuvergunning.

‘' Voor elk bedrijf is het uitermate belangrijk dat een aanvraag van een nieuwe milieuvergunning, het hernieuwen van een vergunning of het aanvragen of mededelen van een verandering in het bedrijf, degelijk en correct gebeurt. Veelal kan het inschakelen van een milieuadviesbureau noodzakelijk zijn. Met deze handleiding biedt het Agentschap Ondernemen een leidraad aan bij het invullen en indienen van een vergunningsaanvraag, een mededeling of een melding.''

 

De uitgave past in de vele activiteiten die het Agentschap Ondernemen op milieugebied uitoefent. Ondernemers kunnen daartoe in elke Vlaamse provincie terecht bij een team van medewerkers die informatie geven en adviseren, niet alleen over de vereiste vergunningen en andere procedures maar ook rond subsidiemogelijkheden voor investeringen op dit gebied. Indien nodig verwijst het agentschap daarbij door naar meer gespecialiseerde bureaus en onderzoeksinstellingen. Verder worden regelmatig infosessies georganiseerd over nieuwe ontwikkelingen in de milieuwetgeving en over actuele milieuthema's. Daarnaast staan twee tools ter beschikking, de milieuchecklist om in vogelvlucht de conformiteit van een bedrijf met de milieuwetgeving te toetsen en de eco-effciëntiescan om na te gaan of er maatregelen kunnen doorgevoerd worden die zowel voor het milieu als bedrijfseconomisch interessant zijn.

 

Het Agentschap publiceert tenslotte een reeks milieubrochures die ook regelmatig worden geactualiseerd aan de wijzigende milieuwetgeving. Deze publicaties zijn, inclusief de Handleiding milieuvergunningen, gratis downloadbaar via de website www.agentschapondernemen.be. Voor meer informatie kan er contact worde opgenomen met een accountmanager milieu in de eigen provincie via het gratis nummer 0800 20 555 of via info@agentschapondernemen.be.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren