Zoeken
 
 

MBS & CBS beton start nieuwe productielocatie in het Nederlandse Emmen


Emmen (NL), 27 mei 2013
In Emmen is begin mei 2013 een nieuwe productielocatie aangekocht door MBS beton uit Soest en CBS uit Wielsbeke. Onder de naam MBS & CBS beton zullen er op deze locatie keerwanden en sleufsilowanden geproduceerd worden.
De MBS holding, waaronder verschillende bv's hangen, heeft een eigen fabriek in Vianen. Hier worden de speciale keerwanden, kelderwanden, trappen en ander prefab beton geproduceerd. Een groot gedeelte van de standaard keerwanden worden geproduceerd bij CBS in Wielsbeke. MBS beton en CBS beton hebben reeds voor een kleine 10 jaar een samenwerkingsverband. MBS beton behartigt de Nederlandse markt en CBS beton richt zich op de Belgische en de Duitse markt.

 

Sleufsilowanden

Gezien de vraag naar sleufsilowanden en keerwanden vanuit Noord-Nederland en Noord-Duitsland is er voor gekozen om in Emmen een productielocatie op te zetten. MBS beton zal vanuit deze vestiging Noord-Nederland beleveren en CBS beton zal vanuit deze locatie Noord-Duitsland beleveren.

 

Emmen

Vanuit gemeente Emmen is al met veel lof gesproken over de bovengenoemde ontwikkelingen. Het vestigen van MBS & CBS beton in Emmen zal op termijn ten goede komen van werkgelegenheid binnen de regio Emmen. Ook heeft het een positieve uitwerking als het gaat om een gedeelte van de Belgische productie naar Emmen te halen en tevens hiervan weer een gedeelte te exporteren vanuit deze regio naar Noord Duitsland.

 

CO2-uitstoot

MBS & CBS beton heeft ook als doel de CO2-uitstoot waar mogelijk te reduceren door schoner te werken en produceren. Door een nieuwe productielocatie op te zetten in het gebied waar veel vraag is naar keerwanden en sleufsilowanden beperk je de CO2-uitstoot enorm. Met name het minderen van transport om producten op de bestemming te krijgen komt ten goede van de CO2-footprint.

 

MBS beton heeft zich de achterliggende jaren bewezen als leverancier binnen zowel de infra- als de agri-sector.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren