Zoeken
 
 

EK-voetbal ‘Beau Jeu' van polyurethaan


Brussel, 8 juni 2016
Aanstaande vrijdag 10 juni begint het EK voetbal. De Rode Duivels spelen op 13 juni hun eerste wedstrijd tegen Italië. Dat doen ze met een nieuw ontwikkelde bal, de ‘Beau Jeu' van Adidas.

Sinds november 2015 hebben de deelnemers aan het toernooi al kennis kunnen maken met de bal die speciaal voor het EK is ontwikkeld, en die naam ‘Beau Jeu' kreeg. Bij de ontwikkeling werkten voetbalproducent Adidas en grondstofleverancier Covestro nauw samen. De Beau Jeu is gebaseerd op Brazuca, de officiële bal van het WK voetbal in 2014, maar heeft een nog betere grip en speeleigenschappen, aldus een persbericht. De betere balcontrole, stabielere vlucht en goede bestandheid tegen water zijn te danken aan onder andere de opbouw met Impranil polyurethaan van Covestro.

 

Vijf lagen

De bal bestaat uit in totaal vijf lagen. Allereerst een transparante buitenste laag die aan de onderkant bedrukt is, zodat de geprinte laag er niet af kan slijten. De daaronder liggende tussenlaag beschermt de bal tegen uitwendige invloeden en is zeer elastisch. Vervolgens komt een laag PUR-schuim met miljoenen microbolletjes die zorgen voor goede vluchteigenschappen. Een PUR-lijm hecht de drie toplagen aan een speciaal polyester/katoenweefsel dat als onderlaag fungeert.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren