Zoeken
 
 

Tweede kwartaal 2015: omzetontwikkeling gunstiger dan verwacht


Brussel, 7 oktober 2015
Terwijl de omzet van de technologische industrie in het eerste kwartaal van 2015 nog onder zijn peil van een jaar eerder lag, is deze van april tot juni sterker gestegen dan verwacht. Bijgevolg konden de eerste zes maanden van het jaar iets gunstiger worden afgesloten dan dezelfde periode in 2014 (+0,5 procent).

Dit maakte Agoria bekend. Het beeld wordt voornamelijk verklaard door de goede prestaties van de sectoren ICT en Aero, defence & security. Toch heeft de meerderheid van de sectoren het beter gedaan dan werd verwacht op basis van onze enquête over de vooruitzichten in december 2014. Alleen Subcontracting en Mechatronica stellen teleur. De sector Transport systems & solutions kampt dan weer nog altijd met de gevolgen van de sluiting van Ford en gaat 10,5 procent achteruit.

 

Neutrale ontwikkeling in de komende maanden

De NBB-barometer voor de technologische industrie is in augustus en september lichtjes gedaald. Niettemin blijft de brutocurve op een hoger peil dan aan het begin van het jaar en de afgevlakte curve, die de basistrend weergeeft, blijft langzaam stijgen.

De volgende maanden zal de bedrijvigheid dan ook weinig afwijken van die van het tweede kwartaal. Het verschil ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar zal positief zijn, wat logisch is gezien het slechte einde van 2014 als gevolg van de sociale onrust en de sluiting van Ford.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren