Zoeken
 
 

Bosch Rexroth wint Hermes Award op Hannover Messe 2013


Hannover, 15 april 2013
Het Open Core Engineering Project van Bosch Rexroth heeft op de Hannover Messe de Hermes Award in de wacht gesleept. Met deze prijs - die dit jaar zijn tiende jaargang beleeft - wil de beursorganisatie ‘innovaties onderscheiden die geïnstigeerd worden door individuele ondernemingen.’

Met Open Core Engineering - een software-oplossing die vorig jaar op de SPS/IPC haar wereldprimeur beleefde - heeft Bosch Rexroth de voorheen gescheiden PLC- en IT-wereld weten te verbinden. Traditionele PLC-gebaseerde oplossingen kunnen worden gecombineerd met de geavanceerde mogelijkheden die de ‘hoge' programmeertalen bieden. Bovendien maakt Open Core Engineering het mogelijk functies als applicatie te draaien op externe platforms zoals smartphones. Met dergelijke ‘apps' kan data direct van en naar controllers worden gelezen en geschreven. Hierdoor kunnen OEM'ers zich onderling onderscheiden met softwarefuncties op maat, zonder de directe ondersteuning van de respectievelijke controllerfabrikanten .

 

Revolutie

De Hermes Award werd afgelopen zondag, 7 april, uitgereikt op de openingsceremonie van de industriebeurs door de federale minister van Onderwijs en Handel, dr. Johanna Wanka. "De industrie staat aan de vooravond van een vierde industriële revolutie. Het Open Core Engineering Project is een typisch voorbeeld van het potentieel van Industry 4.0 voor innovatieve en efficiënte communicatie op het gebied van productie", benadrukte Wanka in haar speech.

 

Eerste softwareproduct

The jury van de tiende Hermes Award heeft voor de eerste maal een softwareproduct geselecteerd. Binnen de context van Industry 4.0 worden meer en meer fabrieksautomatiseringsfuncties in software ondergebracht. De onderscheiden oplossing zal de migratie van de fabriek van vandaag naar ‘the Internet of Things' vereenvoudigen. Open standaarden zullen er voor zorgen dat het digitale productgeheugen overal in real-time beschikbaar zal zijn', voegde dr. Wolfgang Wahlster, voorzitter van de jury en CEO van het Onderzoekscentrum voor Kunstmatige Intelligentie (DFKI) daar aan toe.

Bosch Rexroth wint Hermes Award op Hannover Messe 2013'
Dr.-Ing. Karl Tragl, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth, (derde van links) met de Hermes Award. (foto: Rolf Elling)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren