Zoeken
 
 

SSAB lanceert GreenCoat voorgelakt staal


Stockholm (SE), 14 april 2015
GreenCoat is de nieuwe merknaam van SSAB voor innovatieve, duurzame voorgelakte producten voor de bouwindustrie en andere segmenten. GreenCoat-producten hebben een gekleurde coating die gedeeltelijk ontwikkeld is uit plantaardige oliën in plaats van traditionele fossiele oliën, waardoor hun ecologische footprint significant wordt verminderd.

De GreenCoat-producten zijn uitstekend bestand tegen corrosie, UV-straling en krassen, terwijl ze nog steeds eenvoudig te vormen zijn. Dankzij deze unieke coating biedt GreenCoat veel voordelen ten opzichte van traditionele materialen. ‘We zijn overtuigd van de prestaties van onze coatings. Dit is gebaseerd op 40 jaar testervaring en blootstelling aan de buitenlucht van meer dan 10.000 panelen op locaties aan de Zweedse westkust en in Florida (VS). De panelen hebben jarenlang een extreem klimaat en barre omstandigheden doorstaan, waaronder sneeuw, ijs, regen, zon en storm', zegt Pär Åkerbäck (foto), directeur Color Coated Products van SSAB.

 

Verwerkbaar tot -10°C

‘GreenCoat PLX, bijvoorbeeld, kan worden verwerkt bij temperaturen tot -10°C. Hierdoor kunnen dakdekkers het hele jaar werken, waardoor kosten bespaard worden en een competitief voordeel geboden wordt aan industriële bedrijven, dakdekkers, metaalbewerkers, installatiebedrijven en architecten', voegt Åkerbäck toe.

 

Makkelijk buigen, knippen, ponsen

GreenCoat-staalproducten voor de bouwindustrie bieden bouwbedrijven ook een aanzienlijk lichter materiaal dan betonnen producten en hebben ten opzichte van andere materialen een geringere thermische werking waarmee een vlakker en fraaier eindresultaat bereikt wordt. Daarnaast zijn zij 100 procent recyclebaar en eenvoudig te zetten, buigen, knippen, ponsen en profileren. Alle GreenCoat-staalproducten zijn beschikbaar in een grote variëteit aan aantrekkelijke kleuren en laksystemen die optimaal zijn voor gebruik in componenten zoals daken, waterafvoersystemen, sandwichpanelen en dak- en gevelprofielen. De lancering van het GreenCoat-merk gaat gepaard met een zeer ruim assortiment voorgelakte producten. Daarnaast blijven populaire laksystemen zoals Pural, Purex en Hiarc ook gewoon verkrijgbaar binnen het voorgelakte productassortiment van SSAB.

 

Fusie SSAB en Ruukki

Sinds de fusie tussen SSAB en Ruukki vorig jaar, zijn de beste technologieën en ervaring van beide bedrijven toegepast om het aanbod van SSAB tot het grootste productportfolio van gespecialiseerdstaal voor de bouwindustrie te maken. SSAB biedt samenwerking op het gebied van productontwikkeling vanaf het begin van de ontwikkelfase. GreenCoat kleurgecoate staalproducten zijn direct beschikbaar af fabriek, uit voorraad en bij ons eigen Steel Service Center. Dit zorgt voor korte levertijden en een brede klantenservice. De lancering van GreenCoat is de eerste van een aantal product- en service-introducties van het nieuwe SSAB.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren