Zoeken
 
 

RoboJob stelt vernieuwing voor op MTMS


Brussel, 26 maart 2015
De kop is eraf. Het beursseizoen voor de Belgische maakindustrie is weer van start gegaan, meteen met de grootste beurs in België, de MTMS. Robojob pakte uit met een aantal vernieuwingen en die worden erg gesmaakt door de talrijke bezoekers.

De beursstand van RoboJob valt meteen erg op bij het binnenkomen in Brussels Expo, de locatie van de tweede editie van de MTMS-beurs. RoboJob stelt er haar flexibele en gebruiksvriendelijke standaardproducten voor, die hun toepassing kennen in het automatisch beladen van CNC-machines.  Maar wat daarbij opvalt, is dat de robots niet langer Fanuc-geel zijn, maar werden omgetoverd in het lichtgrijs van de tafels van de RoboJob Turn- en Mill-Assist Series. Een sobere, strakke look, en dat verdient een woordje uitleg.

 

Lichtgrijze robots

'We hebben onze robots inderdaad een nieuwe ‘look & feel' gegeven', vertelt mede-oprichter en zaakvoerder Helmut De Roovere. 'Dat hebben we natuurlijk niet zomaar gedaan. Hiermee willen we duidelijk maken dat onze robots zich onderscheiden van andere robots, doordat we er heel wat intelligentie in hebben geprogrammeerd. Dat maakt dat de ‘RoboJob robots' voor meer flexibiliteit, nauwkeurigheid én rendement staan dat de doorsnee robot.'

 

Nauwkeurigheid

Om de nauwkeurigheid te verhogen, heeft de Belgische automatisatiespecialist een gewichtscompensatie in de software van de robot geprogrammeerd, opdat de robot ook bij zwaardere stukken even nauwkeurig kan blijven beladen en ontladen.  En bij de installatie wordt een RoboJob-specifieke kalibratietechnologie toegepast, waarbij het volledige werkgebied van de robot in kaart wordt gebracht, nadat die geïnstalleerd werd. 'Die gegevens worden in de software opgeslagen, en de robot maakt er gebruik van om elke beweging nóg preciezer uit te voeren', verduidelijkt De Roovere. 'En ook hebben we onze RoboJob-software zó ontwikkeld, dat alle berekeningen gebeuren terwijl de robot aan het werk is. Zo wordt er als het ware telkens één stap vooruit gedacht, waardoor er geen seconde verloren gaat, en de robot nóg sneller en efficiënter tewerk gaat.'

 

Voor- en nabewerkingen

Daarnaast maakt RoboJob het nu ook mogelijk om in de Turn-Assist software de zogenaamde ‘voor- en nabewerkingen' makkelijk in te stellen: de operator kan met slechts enkele klikken bepalen wat de robot juist dient te doen: een afgewerkt stuk wassen, een serienummer ponsen of een afgewerkt stuk ontbramen.  Wanneer er met de ‘Pallet-Unload' uitbreiding wordt gewerkt, kan de robot het pallet ook klaarmaken voor een nieuw op te leggen laag stukken, bijvoorbeeld door het opleggen van een stuk karton tussen de verschillende lagen.  Uiteraard dienen daarvoor ook de nodige hardware-voorzieningen beschikbaar te zijn. De software werd zodanig ontwikkeld dat de operator dit snel en makkelijk kan bepalen.  Bovendien kunnen deze taken worden opgeslagen met een eigen benaming, zodat ze de volgende keer makkelijk opnieuw kunnen worden opgeroepen en er wéér tijd wordt gewonnen.

 

Het is duidelijk dat RoboJob ook deze keer weer haar belofte om met vernieuwing uit te pakken, is nagekomen.  Daarbij valt vooral op dat de Belgische marktleider nu met een nieuwe huisstijl heeft uitgepakt, opdat de flexibiliteit, de nauwkeurigheid én het rendement letterlijk in de verf komen te staan. Uit het hoge bezoekersaantal op de RoboJob-stand, én uit de enthousiaste reacties van de bezoekers blijkt dan ook dat de boodschap goed is aangekomen.

 

U vindt RoboJob nog tot vrijdag 27 maart op Stand 10 van de MTMS-beurs in Brussels Expo.  Op de RoboJob-stand kunt u terecht voor productinformatie, technische informatie en prijsaanvragen. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren