Zoeken
 
 

Drie thema's centraal op stand Heidenhain


Roosdaal, 26 februari 2015
De stand van Heidenhain op de MTMS 2015 zal gewijd zijn aan drie thema's: shopfloor metrologie oplossingen, hybride tastsystemen en nieuwe generatie numerieke besturingen.

Shopfloor metrologie oplossingen

Voor metrologietoepassingen kan Heidenhain klanten ondersteunen, van een enkelvoudig meetstation tot complexe multipoint inspection systemen. Voor elke toepassing kan Heidenhain de gepaste evaluatie elektronica leveren. De functionaliteit is altijd aangepast aan de specifieke toepassing. Of het nu gaat over een SPC controle station, gereedschapsinstelapparaat, profielprojector, meetmicroscoop of een manuele CMM, de evaluatie elektronica voor metrologie toepassingen van Heidenhain is de juiste keuze voor meetopdrachten. Er is zelfs een CNC-optie voor geautomatiseerde meetopdrachten. De MSE1000, (foto 1) van Heidenhain is een modulair toestel voor multipoint inspection apparaten en zal op de stand op MTMS te bezichtigen zijn. Het beschikt over aansluitingen voor  incrementele, absolute en analoge meetsystemen, schakel uitgangen en diverse communicatie poorten. Tot 250 assen en kanalen zijn configureerbaar. De basisconfiguratie beschikt over een voedings- en basismodule.

 

Hybride tastsystemen

Het hybride 3D-tastsysteem TS460 combineert de voordelen van radiosignalen, onder andere groot zendbereik, met deze van infrarood signalen, zoals hoogste nauwkeurigheid. De combinatie van deze twee soorten signaaloverdracht biedt grote voordelen. Wanneer de taster bijvoorbeeld een groot onderdeel binnengaat, mag de signaaloverdracht niet worden verbroken. De gebruiker kan afhankelijk van de situatie en locatie, kiezen voor de het meest geschikte signaal: infrarood of radiografische signaaloverdracht. Deze taster is inzetbaar op tal van machines: frees-, boor- en kottermachines en bewerkinscentra of grote open machines. Dankzij zijn contactloze meetsensor is een lange levensduur gegarandeerd samen met een hoge mate van herhalingsnauwkeurigheid zelfs na 5 miljoen metingen. Om de procesveiligheid te verhogen kan het te meten oppervlak afgeblazen worden met perslucht of koelmiddel via de geïntegreerde afblaasinstallatie. Zijn intelligent energieprogramma maakt dat een lange batterij levensduur gegarandeerd wordt en dat universele batterijen, van 1V tot 4V, inzetbaar zijn. De taster kan lichte botsingen met een werkstuk of spanmiddel absorberen dankzij  de anti-collision buffer (foto 2). Deze doet tevens dienst als thermische ontkoppeling, zodat de meettaster geen invloed ondervindt van de warme machinespil.

 

Nieuwe generatie Numerieke besturingen

Al meer dan 30 jaar bewijzen de Heidenhain besturingen zich in het dagelijkse gebruik op machines. Ze staan bekend om hun werkvloer-geörienteerde programmatie, krachtige grafische functies, beproefde bewerkingscycli en ergonomisch design. De nieuwe generatie van Heidenhain besturingen (foto 3), leent zich er ook uitstekend toe om machines een tweede leven te bezorgen. Klanten kunnen stapsgewijs hun machine moderniseren, eerst de numerieke besturing, later de motoren en de aandrijvingen vernieuwen; want de nieuwe TNC kan zowel analoge als digitale vermogenselektronica aansturen. Dankzij de nieuwe besturing beschikt de klant onmiddellijk over de nieuwste DIALOOG-programmeerfuncties en bewerkingscycli. Communiceren met de besturing verloopt vlot via de beschikbare USB-poorten en de Fast Ethernet poort.

 

Heidenhain, stand 338.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren