Zoeken
 
 

Tremec verwacht verdubbeling van internationale omzet tegen 2020


Loppem, 18 februari 2015
Agoria-lidbedrijf Tremec België ontwikkelt en produceert manuele en gerobotiseerde versnellingsbakken voor sportwagens en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

'Tegen 2020 voorzien wij internationaal een verdubbeling van de omzet', zegt Hendrik Pecceu, managing director Belgium en director global engineering van Tremec. 'In Europa betekent dat een groei met factor 8 tot 10. Dat veronderstelt voor België dat wij oplossingen moeten vinden voor onze loonhandicap onder meer door doorgedreven automatisatie. Wij zoeken nu ingenieurs die in mechatronics en mechanical design thuis zijn én over een grondige theoretische bagage beschikken.' Naast het aanwerven van ingenieurs plant Tremec een verhuizing naar een ruimere locatie om deze groei op te vangen. Daarna wordt, wellicht in 2016, ook de productieafdeling uitgebreid.

 

Oplossingen op maat

Tremec drijft de markt niet, maar reageert op een vraag van de autofabrikanten of hun toeleveranciers. Het bedrijf bedenkt oplossingen op maat, alleen of in nauwe samenwerking met de klant. 10 procent van de activiteiten bestaat uit basisonderzoek om voor te blijven op de concurrentie, bijvoorbeeld door het aansturen van de koppeling nog sneller en nog nauwkeuriger te maken. 'Ook voor trucks automatiseren wij de versnellingsbakken', zegt Hendrik Pecceu. 'Dat houdt in dat we de combinatie van motor en versnellingsbak intelligenter maken. Zo wordt het rendement van de vrachtwagen, gesteund door de GPS-technologie, groter en wordt brandstofverbruik beperkt.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren