Zoeken
 
 

Promas wil actief de Belgische markt op en zoekt vertegenwoordiger


Maasbree (NL), 5 november 2014
Auteur:
Franc Coenen
Met een goed bezocht open huis en een nieuwe vertegenwoordiging heeft het Nederlandse bedrijf Promas officieel de nieuwe demo- annex voorraadruimte in gebruik genomen. Met liefst 1.000 vierkante meter is er uitgebreid. De helft daarvan is bestemd voor demonstratiedoeleinden, de andere helft voor voorraadmachines. Want snel kunnen leveren wordt steeds belangrijker, merkt Richard Hermans.

Een verdubbeling van het bedrijfspand. Zo zou je de uitbreiding van Promas kunnen omschrijven, zij het dat het nieuwe gedeelte aan de overkant van het bestaande pand ligt. Dat wordt nu gebruikt voor kantoren, de service-afdeling en opslag van reserve-onderdelen; de twee nieuwe hallen aan de overzijde zijn inmiddels enkele maanden in gebruik als onder ander demoruimte. 'We kunnen hier machines laten zien die klaar zijn om gebruikt te worden. We hebben voortaan altijd een aantal machines klaar staan om aan klanten te demonstreren en te leveren', verduidelijkt Richard Hermans de functie van de nieuwbouw. Speciaal voor het open huis waren er enkele extra machines opgesteld, zoals een Willemin 508 MT draaifreescentrum, en de Hedelius Tiltenta 7. Daarnaast het vaste aandeel uit het programma van Promas, waaronder de machines van Hartford, een Hedelius 605 met automatisering en ook de Feeler U600, een nieuw 5-assig bewerkingscentrum dat Promas exclusief vertegenwoordigt in de Benelux.

 

Snel leveren

De voorbije maanden hebben al heel wat klanten de weg naar Maasbree gevonden. Richard Hermans merkt dat klanten er steeds meer prijs op stellen dat ze een machine kunnen zien. Net zoals een toenemend aantal de nieuwe machines snel geleverd wil krijgen. Daarom is een deel van de nieuwbouw bestemd om gangbare machines op voorraad te houden. 'Klanten willen geen levertijden meer. Ze wachten met investeren totdat ze een order voor de machine hebben en moeten dan snel over de machine kunnen beschikken. Daarom is voorraad zo belangrijk geworden. Als je geen voorraad hebt, gaan ze de machine elders zoeken. Dat is geen tijdelijke ontwikkeling, denk ik, maar een blijvende trend. De markt is veranderd ten opzichte van zes jaar geleden, toen men eerst een machine kocht en daarna pas het werk ging zoeken. Vandaar dat we in deze extra ruimte hebben geïnvesteerd.' Bij Promas bespeurt men overigens een krachtig aantrekken van de markt sinds begin oktober. Men rekent dan ook weer op een goed laatste kwartaal.

 

Trens: nieuwe draaibank

Tijdens het open huis kon Promas een nieuwe vertegenwoordiging bekend maken: Trens. Dit is een Tsjechische fabrikant van draaibanken. Het is de nieuwe naam van het vroegere Tos Trencin. Richard Hermans: 'De twee bedrijven zijn sinds kort verzelfstandigd en Trens is nu de machinebouwer van draaibanken. Wij doen alleen de teach-in en CNC-machines van hen.' Volgens hem kan het Tsjechische merk zich meten met de top van de teach-in en CNC-draaimachines van andere bekende merken. Trens levert al deze machines met een Simumerik 840 D sl besturing, qua draaibereik uiteenlopend van 320 tot 1000 mm. Voor Promas is dit een alternatief naast de Takang teach in draaibanken. 'Sommige bedrijven willen per se een Europees merk kopen. Die kunnen we nu ook bedienen.'

 

Feeler 5-asser: toegankelijkheid

Een andere recente vertegenwoordiging die Promas aan het programma heeft toegevoegd, zijn de 5-assige bewerkingscentra van Feeler, de U600. Feeler is een Taiwanees merk, uit dezelfde regio als Hartford. De machinebouwer maakt tegenwoordig deel uit van het FFG-concern. Deze Taiwanese groep heeft verleden jaar nog een aantal merken van MAG overgenomen en wil tegen 2020 de grootste machinebouwer ter wereld zijn. 'Ze staan nu al in de top 5 met de totale groep', zegt Richard Hermans. Promas verkoopt in de Benelux alleen de Feeler U600, die zowel in een 5-vlaks uitvoering als 5-assig simultaan geleverd kan worden. Keuze qua besturingen is er tussen Siemens 840 Dsl en Heidenhain 530 (5-assig simultaan) of Fanuc en Siemens 828D (5-vlaks bewerking). Een van de punten waarop Feeler zich onderscheidt, is de goede toegankelijkheid. De twee deuren aan de voor- en rechterzijkant schuiven ver weg en dan is de volledige machineruimte toegankelijk, ook voor het beladen met een kraan. 'In de details zie je de voordelen van deze machine, die verder nauwkeurig is en zeer compleet wordt geleverd.'

 

Promas actief de Belgische markt op

Promas heeft weliswaar al Belgische klanten, maar tot nog toe heeft men deze markt niet actief benaderd. Dat gaat veranderen. 'We zoeken een Vlaamse vertegenwoordiger die in België de markt voor ons kan gaan bewerken', vertelde Richard Hermans tijdens de huisshow. Alle merken uit het programma mag men op de Belgische markt verkopen. Hij ziet voor machines van Hartford, Feeler en ook Hedelius kansen. Als de activiteiten uitbreiden, zal ook het serviceapparaat voor België verder groeien. Nu heeft Promas in totaal tien servicemedewerkers in dienst.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren