Zoeken
 
 

RoboJob pakt uit met drie innovaties op de AMB


Heist-op-den-Berg, 10 september 2014
RoboJob, de Belgische marktleider in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines, heeft enkele noviteiten in petto voor de AMB-beurs in Stuttgart. Het gaat om drie uitbreidingen van het standaardproduct, die eenvoudigweg kunnen worden toegevoegd aan een Turn-Assist Essential, 180 of 250.

AMB, de ‘Internationale Ausstellung für Metallbearbeitung', is dit jaar de grootste beurs voor de metaalbewerkende industrie in Europa. Deze week bevestigden RoboJob-oprichters en zaakvoerders Helmut De Roovere en Luc De Ceuster hun plannen.

 

‘Dit jaar is het jaar van de bevestiging', legt De Roovere uit. Dat doen we onder de vorm van drie nieuwe innovaties, die het rendement van de CNC-machine én het bedrijf nóg verder zullen verhogen.' Mede-oprichter en zaakvoerder De Ceuster is tevens verantwoordelijk voor de afdeling Research & Development. Hij licht de drie innovaties toe. ‘Onze Turn-Assist Series kunnen vanaf nu worden uitgerust met drie nieuwe functies. Deze functies houden een uitbreiding in van de software én van de hardware. De operator kan dus nieuwe taken snel en eenvoudig programmeren. En hij gaat ook drie ‘fysieke' zaken kunnen toevoegen aan zijn Turn-Assist: Een opzetbaar assenrek, Een Pallet-Load functie én een Pallet-Unload functie.'

 

Met de Assenuitbreiding biedt RoboJob de mogelijkheid om ook assen automatisch te beladen en ontladen op CNC-draaimachines. Deze innovatieve oplossing bestaat uit een configureerbaar opzetrek voor assen, een laser voor asrand-detectie, instelbare en omkeerbare 2-punt grijpers voor assen en een uiterst gebruiksvriendelijke software-uitbreiding.

 

Met Pallet-Load kunnen ruwe onderdelen op één of meer pallets gestapeld worden. Een pallet wordt dan binnen het bereik van de robot geplaatst, zodat de robot ze vanaf de pallet in de CNC-draaimachine kan laden. Deze oplossing, die vooral van toepassing is op middelgrote en grotere reeksen, zorgt ervoor dat de stilstandtijd van de CNC-machine tot een minimum herleid wordt.

 

Afgewerkte producten kunnen gewoon op de tafel gestapeld worden of ook op een pallet, dankzij de functie Pallet-Unload. Daarmee kunnen afgewerkte producten efficiënt worden gepalletiseerd, wat nóg minder fysiek werk betekent voor de operator. Zo kan hij zich verder focussen op zijn creatieve taken, zoals het programmeren van CNC-machines.

 

Op de AMB-beurs worden alle drie opties voorgesteld aan het grote publiek. De AMB-beurs vindt plaats van 16 tot en met 20 september in de Messe Stuttgart, op een halve dag rijden van Brussel, Antwerpen of Eindhoven.

 

RoboJob staat hal 7, op stand 7A74.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren