Zoeken
 
 

Top 20 van Duitse machinebouwers


29 juli 2014
De top 3 in de Top 20 van Duitse machinebouwers met de meeste omzet wereldwijd is in 2013 niet veranderd ten opzichte van 2012. De nummer 1 in Duitsland is Siemens, gevolgd door Robert Bosch en de GEA Group. De Voith Group komt eraan en ThyssenKrupp daalt in de ranglijst. Dit blijkt uiteen studie van Produktion en Oliver Wyman.

In de omzetcijfers zijn alleen het machinebouw-deel meegeteld. Siemens jaaromzet is vele malen hoger en beloopt al gauw een kleine 80 miljard euro. De Inkomende orders zijn in 2014 lichtelijk gedaald. Volgens Thomas Kautsch, partner van Oliver Wyman, moeten marktleiders nu vooral in nieuwe branches en technologieën investeren.

 

Cyclisch herstel

Volgens VDMA Beieren staat de machinebouwbranche aan het begin van een cyclisch herstel, die echter steeds door politieke en economische onzekerheden weer wordt afgeremd. De VS, de tweede grootste afzetmarkt voor de Beierse machinebouw, is stabiel en geeft hoop voor de rest van het jaar. De tot dusver dynamische BRIC-landen en de structurele problemen in Rusland leveren onzekerheid op in de machinebouwsector.

 

1,6 procent groei tot 2040

Volgens Prognos, een Zwitsers onderzoekbureau, zal de Duitse machinebouwsector tot 2040 met gemiddeld 1,6 procent per jaar groeien. Meer dan 60 procent van de totale omzet wordt in het buitenland gegenereerd. Europa is nog steeds de belangrijkste afzetmarkt van de Duitse machinebouwsector. Dit is goed nieuws voor de producenten in het High-Tech segment. Een belangrijke focus van de machinebouwsector ligt op de digitalisering van de productie.

 

Bron: Produktion 18-6-14; VDMA Beieren
Top 20 van Duitse machinebouwers'
De top 3 in de Top 20 van Duitse machinebouwers met de meeste omzet wereldwijd is in 2013 niet veranderd ten opzichte van 2012. (Tabel: Produktion)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren