Zoeken
 
 

Faillissementsverkoop zware metaalbewerkingsmachines RSB Transmissions


Tessenderlo, 29 juli 2014
Troostwijk België houdt tot en met 7 augustus een tweede online verkoping van zware metaalbewerkingsmachines uit het faillissement RSB Transmissions Belgium nv. Bezichtiging is mogelijk op 5 augustus 2014 van 9.00 tot 13.00 uur aan Havenlaan 5, 3980 Tessenderlo.

RSB werd afgelopen april failliet verklaard nadat de directie de boeken had neergelegd. Er werkten toen nog 92 mensen bij RSB (voorheen MSI) en was in handen van een Indische groep onder leiding van de familie Behera.

 

RSB maakt onder meer onderdelen voor windturbines en lasconstructies voor machine-onderdelen. Het wegvallen van grote klanten als Terex, General Electric, maar vooral Caterpillar, zorgde voor grote problemen.

 

Zo'n 70 procent van de bestellingen kwam van Caterpillar in Gosselies, dat echter een zware herstructurering doormaakt. Onderdeel van het besparingplan bij Caterpillar was het schrappen van de orders bij RSB en de uitbreiding van de eigen productie in Polen. De leverancier in Tessenderlo geraakte die klap niet te boven. De business van de onderdelen voor windturbines, die als alternatief was opgestart, klapte immers ook in elkaar. Een investeerder of overnemer werd niet gevonden. Vandaar dat de eigenaars uit India de opdracht hadden gegeven aan de lokale directie om de boeken neer te leggen. De schulden liepen al jaren op in de miljoenen.

 

Troostwijk Belgie houdt tot en met 7 augustus een tweede online verkoping van zware metaalbewerkingsmachines uit het faillissement RSB Transmissions Belgium nv. Bezichtiging is mogelijk op 5 augustus 2014 van 9.00 tot 13.00 uur aan Havenlaan 5, 3980 Tessenderlo.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren