Zoeken
 
 

Forse investering Jacobs Beton in Hemiksem


Hemiksem, 17 juni 2014
Jacobs Beton uit Sint-Katelijne-Waver gaat in totaal bijna 13 miljoen euro investeren langs de Schelde in Hemiksen. Het bedrijf bouwt er een nieuwe betoncentrale annex loskade op het terrein van de voormalige cementfabriek Van den Heuvel.

De oude bedrijfssite van de cementfabriek Van den Heuvel aan de Herbekestraat in Hemiksem stond al geruime tijd leeg. Jacobs Beton/AZR uit Sint-Katelijne-Waver gaat de locatie nu een nieuwe invulling geven en zal er jaarlijks ruim 400.000 ton zand, grint en industriële afvalstromen behandelen. Die grondstoffen zullen ter plaatse op innovatieve wijze gezeefd en gewassen worden, waarna het terug zal worden weggevoerd om als grondstof te dienen in de bouwsector. Op hetzelfde terrrein komt ook een nieuwe betonentrale. Het geheel moet in september operationeel zijn.

 

Om haar transporten op duurzame wijze te kunnen organiseren, gaat Jacobs Beton/AZR in zee met  het overheidsbedrijf   Waterwegen & Zeekanaal (W&Z). Aannemer Artes Roegiers zal in opdracht van W&Z het op de site aanwezige maar sterk verouderde kaaiplateau afbreken en vervangen door een nieuwe laad- en loskade. Dat zal gebeuren binnen het kader van het kaaimurenprogramma van de Vlaamse overheid. Dat werd in 1998 opgestart en deed ondertussen al 175 bedrijven de stap zetten naar watergebonden transport, met positieve gevolgen voor het milieu en de mobiliteit in Vlaanderen. Conform het programma zijn 80% van de kosten voor de kade - in totaal ruim 2,4 miljoen euro - voor rekening van W&Z, de rest voor Jacobs Beton/AZR.

 

Jacobs Beton/AZR is een expansief familiebedrijf dat vanuit Sint-Katelijne-Waver opereert. De groep rond de familie Jacobs controleert met Jacobs Beton/AZR, EKP Recycling, Jacobs Prefab en B&D Systems in totaal vier bedrijven. De groep wordt aangestuurd door de broers Erik en Kurt Jacobs en stelt onderhand zo'n 40 mensen tewerk.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren