Zoeken
 
 

Geslaagd klantevent Vynckier met driehonderd gasten


Moeskroen, 28 mei 2014
Auteur:
Redactiebureau INK
Vynckier is gespecialiseerd in de toelevering van handgereedschappen, metaal- en houtbewerkingsmachines en alle benodigdheden voor de inrichting van een werkplaats. De firma bestaat 20 jaar en daarom nodigde de directie op 17 mei jongstleden zijn verdelers en de pers uit voor een Open Dag. Uiteraard ontbrak Vraag&Aanbod niet op de afspraak.

Tijdens de ‘Tour de Vynckier' kregen de aanwezigen niet alleen een voorstelling van het assortiment en de nieuwigheden, maar konden ze tevens een bezoek brengen aan het nieuwe distributiecentrum met 8.000 m² aan magazijnruimte. Ruim driehonderd gasten daagden op voor dit evenement. Wij spraken er onder meer met marketingmanager Delphan Deroo.

 

Expansie

Gaan we even terug in de tijd, dan zien we dat de firma Vynckier in 1992 werd opgericht, toen Bart Vynckier de activiteiten van Rewer, een éénmanszaak in handgereedschappen, overnam. De firma kent een gestage groei en in 1998 besluit de directie om de oude gebouwen in Oostnieuwkerke te verlaten en naar Roeselare te verhuizen. Net voor de eeuwwisseling wordt ook een verkoopkantoor in Nederland opgestart. Wanneer Vynckier de producten van het merk Optimum in zijn assortiment opneemt, blijkt snel dat de opslagruimte te klein wordt, waardoor de firma op zoek moet naar een ruimer distributiecentrum. Bijgevolg neemt de firma in 2006 zijn intrek in haar nieuwe bedrijfsgebouw in Moeskroen, een stad in volle economische en sociale expansie, op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Vandaag staat Vynckier voor meer dan 20 jaar ervaring en vakmanschap en is de firma uitgegroeid tot een volwaardige partner in de toelevering van handgereedschappen, machines en alle benodigdheden voor de inrichting van een werkplaats.


Focus op innovatie 'De geschiedenis van Vynckier wordt al meer dan 20 jaar lang gekenmerkt door een continue ontwikkeling op het vlak van organisatie en aanbod', stelt marketingmanager Delphan Deroo. 'Daarom staat de firma vandaag voor een brede waaier aan oplossingen en producten, die we in drie hoofdgroepen kunnen verdelen, met name tools, machines en equipment.' Zo levert Vynckier een breed assortiment handgereedschappen, waaronder doppensets, sleutels, tangen, schroevendraaiers en bitsen, maar ook snij-, vijl-, slag- en meetgereedschappen. Voorbeelden zijn de ongeveer 4.000 gereedschappen van Teng Tools, de gereedschappensets van de BTool-lijn of de digitale en analoge meetapparatuur van Limit. De firma biedt ook een uitgebreide keuze aan metaal- en houtbewerkingsmachines van gerenommeerde merken zoals Optimum en Metallkraft. Daartoe behoren zaagmachines, boor-freesbanken, snij- en plooimachines, maar ook de bijhorende boren, tappen, kussens, frezen en beitels. En ook voor compressoren, lastoestellen, garagekrikken, werkkledij, hoofd- en voetbescherming of op maat gemaakt werkplaatsmeubilair kan de gebruiker bij Vynckier terecht.

 

Publiekstrekkers

‘Tijdens de ‘Tour de Vynckier' op 17 mei maakten niet enkel de verdelers, maar ook de aanwezige journalisten nog eens uitgebreid kennis met alle concepten die we op de markt brengen', legt de marketingmanager uit. Uiteraard kreeg iedereen ook een voorstelling van de meest recente innovaties bij onze hoofdmerken Teng Tools, Optimum, Aircraft, Metallkraft, Limit, Telwin, Metalwork, Heco en Rotemp.' Blikvangers waren het luchtdruk-wandconcept van Aircraft, de cnc-lijn van Optimum en de twee lijnen voor werkplaatsmeubilair: de professionele HECO- en de semiprofessionele Metalwork-lijn. Verder werd ook de samenwerking van Teng Tools met het Husqvarna JM motorcross-team in de schijnwerpers gezet. Vynckier nam hiervoor immers een witte gereedschapskar van Teng-Tools-Husqvarna in het gamma op. De motoren van het team vormden dan ook een echte publiekstrekker tijdens de rondleiding.

 

Logistiek, service en opleiding

Vynckier denkt niet alleen aan de verkoop van de producten en oplossingen, maar staat ook garant voor een snelle en vakkundige levering, de noodzakelijke ondersteuning door de marketingafdeling, een ongeëvenaarde service en dienst-na-verkoop, alsook oerdegelijke opleidingen voor zowel de eigen medewerkers als de verdelers. Vynckier heeft vandaag meer dan 120.000 artikelen op voorraad en verdeelt die vanuit zijn Benelux/Europa-magazijn naar een netwerk van professionele dealers in heel Europa. 'Om aan de toenemende vraag van de klanten naar een steeds ruimer aanbod aan producten en oplossingen en de eis van de markt naar nog kortere levertijden te kunnen voldoen, nam Vynckier vorig jaar een nieuw distributiecentrum met 8.000 m² opslagruimte in gebruik', geeft Delphan Deroo aan. 'Zo garanderen we onze klanten een optimale service en een levertijd van 24 uur in de Benelux en 72 uur in de rest van Europa.'

 

Dienst-na-Verkoop

Daarnaast ondersteunt de firma zijn netwerk van dealers continu bij de verkoop van de tools, de machines en de andere producten. De marketingafdeling zorgt er voor dat de verdelers steeds een beroep kunnen doen op up-to-date informatie via de website, folders of de bekende Vynckier-catalogi. De marketingmedewerkers staan verder in voor de realisatie van het jaarlijks terugkerende Tool & Machine Journaal. Bovendien kunnen de verdelers met al hun vragen en problemen terecht bij de klantendienst. De medewerkers van die dienst luisteren naar de klanten en proberen op korte termijn een antwoord te geven op hun vragen. Ze staan de klanten ook bij op technisch en administratief vlak en adviseren hen bij de keuze van de producten. Eén doel: de klant een optimale service bieden en de samenwerking positief uitbouwen. 'Service is vaak even belangrijk als de verkoop van producten', zegt de marketingmanager. 'Onze afdeling Dienst-na-Verkoop is bereikbaar voor herstellingen - in het atelier of bij de klant ter plaatse - en wisselstukken, maar evenzeer voor ondersteuning bij de indienststelling van nieuwe machines of installaties en voor het aanvragen van handleidingen of andere documenten. Tot slot investeren we ook fors in de opleiding van ons eigen personeel en van onze verdelers in wat we graag de Vynckier Academy noemen. Het is immers heel belangrijk dat onze medewerkers en de medewerkers van onze verdelers de klanten op een correcte manier informeren over een bepaald product, het gebruik en/of het onderhoud. Het is tevens een manier om onze verdelers sterker aan ons te binden.'

 

Geslaagd klantenevent

Om het 20-jarige bestaan en de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum nog eens extra in de kijker te plaatsen, nodigde de directie van Vynckier op 17 mei haar verdelers en de pers uit op een Open Dag. 'We lieten onze klanten en andere genodigden de keuze tussen twee verschillende programma's. Wie koos voor het uitgebreide programma werd verwacht tussen halftien en tien uur ‘s morgens. Na onze ‘Tour de Vynckier' en een lunch vertrokken deze gasten naar Kortrijk voor een anekdotische stadswandeling met stadsgids, die werd afgesloten met het proeven van streekbier. De gasten die zich slechts na de middag konden vrijmaken, werden om vier uur ontvangen voor een programma vanaf half vijf. Ook zij startten met de ‘Tour de Vynckier'. De beide groepen kwamen uiteindelijk samen voor de receptie, gevolgd door een spetterend avondfeest met de DJ's Contador & Pantani en live muziek van de coverband The Soulutions.' De directie van Vynckier verwelkomde in totaal meer dan 300 gasten. Die waren het alvast over één ding eens: dit was een geslaagd en vooral ook leerrijk evenement. Van Vynckier hadden ze echter ook niets anders verwacht.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren