Zoeken
 
 

Charter voor Duurzame Samenwerking in bouw en vastgoed


Brussel, 28 mei 2014
Auteur:
Redactiebureau INK
Op 6 mei sloten de Regie der Gebouwen en tal van organisaties uit de bouw- en vastgoedsector, een Charter voor Duurzame Samenwerking af. In dit Charter drukken de vele ondertekenende partijen, hun medewerkers en/of leden hun gemeenschappelijke visie en engagementen uit om in de toekomst op een meer duurzame manier met elkaar samen te werken.

De Regie der Gebouwen en de betrokken sectoren stellen dat ze via dit initiatief als gelijkwaardige en onafhankelijke partners willen samenwerken, waarbij rekening wordt gehouden met een ieders verantwoordelijkheden en waarbij vooral één doel telt: een zo optimaal mogelijke samenwerking. Via het charter verduidelijkt de Regie der Gebouwen onder meer de eigen interne gedragsregels en werkmethoden. De privépartners beloven op hun beurt aandacht te hebben voor thema's zoals die hierboven werden opgesomd.

 

Integriteitsbeleid

Servais Verherstraeten, Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen: 'Met het afsluiten van dit Charter wil ik de kwaliteit van de samenwerking tussen de Regie der Gebouwen en de verschillende federaties en hun leden verbeteren. Het maakt ook deel uit van het integriteitsbeleid van de Regie der Gebouwen. Naast de integriteit komen ook andere thema's aan bod, zoals het naleven van de reglementering en de concurrentieregels, het correct omgaan met vertrouwelijke informatie, de veiligheid op de werven, de invoering van duurzaamheids- en ecologische criteria bij de gunning van opdrachten, de invoering van sociale clausules, het verhogen van de klantvriendelijkheid, de communicatie met buurtbewoners bij werven, enzovoort.'

 

'Wij stappen graag mee in dit verhaal', reageert onder meer Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder en woordvoerder van Bouwunie, een van de partners. 'Dit charter zou er onder meer voor moeten zorgen dat de Regie der Gebouwen haar opdrachten alleen laat uitvoeren door bonafide hoofd- en onderaannemers, en dus door de ganse keten in de bouw. Net dit is voor Bouwunie een bijzonder cruciaal punt.' Geven we nog mee dat de Regie der Gebouwen nadrukkelijk meldt dat het zal kiezen voor opdrachtnemers die de ethische, maatschappelijke en ecologische standpunten van het charter respecteren. De opdrachtnemers engageren zich hiertoe door een ondertekend exemplaar van het charter toe te voegen aan hun kandidaatstelling en/of offerte voor opdrachten van de Regie der Gebouwen.

 

Ondertekenende partijen

De ondertekenende organisaties zijn de Vlaamse architectenorganisatie NAV, de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten, de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen en CIB België), het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV), de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS), de Confederatie Bouw, de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken (BVA), FAB, ADEB-VBA, de brancheorganisatie van advies- en ingenieursbureaus (ORI), de federatie van de technologische industrie (Agoria) en Bouwunie.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren