Zoeken
 
 

Umicore heeft last lagere metaalprijzen


Brussel, 29 april 2014
Auteur:
Ruud Peijs
Materialen- en recyclegroep Umicore heeft last van de lagere metaalprijzen. Daardoor is de omzet bij de recycle-activiteiten in het eerste kwartaal 16 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Omdat het bij de andere divisies, met name die voor energie-materialen, wel goed ging nam de groepsomzet over deze periode toch met één procent toe.

Umicore stelt dat de marges in de productgerelateerde activiteiten aan het verbeteren zijn, dankzij een toenemende vraag en de positieve effecten van recente kostenbesparende maatregelen. Deze verbetering is echter niet voldoende om de effecten van lagere inkomsten in Recycling te compenseren. Naast de impact van lagere metaalprijzen, wordt ook verwacht dat de volumes lager zullen zijn als gevolg van de voorbereidende engineeringwerken en testen voor de geplande uitbreiding van de fabriek in Hoboken.

 

Umicore heeft door de ontwikkelingen tot nu toe de winstverwachting voor heel 2014 naar beneden bijgesteld. Ging de groep eerder nog uit van een gelijk bedrijfsresultaat, nu wordt verwacht dat de winst 'iets onder het niveau van 2013 uit zal komen'. Vorig jaar kwam die winst (EBIT) uit op 304 miljoen euro. Die winstwaarschuwing leidde op de beurs van Brussel dinsdagochtend tot een koersval van rond de zeven procent voor het aandeel Umicore. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren