Zoeken
 
 

Cao-voorstel Lanxess goedgekeurd; productie kan worden hervat


Zwijndrecht, 24 april 2014
Bij Lanxess in Zwijndrecht is het cao-voorstel door 67 procent van het personeel goedgekeurd. Dat melden de vakbonden. De productie kan weer worden opgestart, schrijft De Tijd.

Na zeven weken staking was dinsdag tijdens een verzoeningsvergadering met een sociaal bemiddelaar een voorakkoord bereikt tussen de directie en de vakbondsvertegenwoordigers. Dat moest vandaag ter stemming worden voorgelegd. Twee op de drie van de 213 stemmende arbeiders keurden het voorstel goed.

 

De circa 240 arbeiders van het bedrijf staakten wekenlang omdat er geen vergelijk werd gevonden over een nieuwe cao. Het conflict liep danig hoog op, ook tussen stakers en werkwilligen. Vorige week begon de directie zelfs te schermen met sluitingsscenario's voor de fabriek in de Antwerpse haven als de staking nog meer dan twee weken zou voortduren. De vakbonden toonden zich in eerste instantie niet onder de indruk, gezien de mooie winstgevendheid van de Zwijndrechtse vestiging, waar butylrubber wordt gemaakt voor autobanden.

 

Nu het cao-voorstel is goedgekeurd, kan de productie herstarten. Alles samen heeft Lanxess naar eigen zeggen negen weken rubberproductie verloren: behalve de zeven weken staking ook nog een week voor het stilleggen van de productie en nu nog een week voor het heropstarten ervan.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren