Zoeken
 
 

Russisch staalbedrijf dreigt met sluiting Belgische vestigingen


23 april 2014
Het Russische staalbedrijf NLMK heeft de Belgische en Europese autoriteiten in een brief gewaarschuwd voor de mogelijk 'verwoestende gevolgen' van eventuele economische sancties tegen Rusland op het gebied van de staalnijverheid. Dat schrijft de Franstalige krant La Libre Belgique vandaag.

De Europese tak van het bedrijf stuurde de brief op 25 maart, op het hoogtepunt van de Russisch-Oekraïense crisis over het schiereiland de Krim, naar de Belgische regering, verschillende andere Europese landen en de Europese Commissie. NLMK heeft in België vestigingen in La Louvière en Clabecq (Itter), goed voor ongeveer 1.000 banen. De Europese divisie telt in totaal 2.530 werknemers.

 

Stopzetting bevoorrading

NLMK Europa krijgt het basisstaal van de productievestigingen in Rusland, waarna ze in de Europese vestigingen worden verwerkt tot staal van hoge kwaliteit. In geval van sancties 'zou een onderbreking van de Europese activiteiten van NLMK kunnen leiden tot een vertraging of stopzetting van de bevoorrading met staal van belangrijke eindgebruikers in Europa, zoals in de bouw-, auto- en energiesector, en tot de tijdelijke of definitieve sluiting van productie-installaties van NLMK in Europa', klinkt het.

 

Verwoestende gevolgen

Ook zou het Russische moederbedrijf kunnen beslissen de financiële steun aan de Europese divisie stop te zetten. 'Dat zou onvermijdelijk gevolgd worden door het ontslag van duizenden werknemers', zo staat in de brief. 'Dat zou verwoestende gevolgen hebben voor de regio's Itter en La Louvière in België, Verona in Italië en Frederiksvaerk in Denemarken.' De Belgische regering zegt de brief ontvangen te hebben en het gevoelige dossier te beheren. (Belga)

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren