Zoeken
 
 

Staking bij ArcelorMittal Gent vanavond ten einde


Gent, 26 maart 2014
Bij staalreus ArcelorMittal in Gent hebben evenveel arbeiders voor als tegen de derde ontwerp-cao gestemd. Omdat minder dan 66,66 procent tegenstemde, wordt de staking vanavond (woensdag 26 maart) om 22.00 uur opgeheven, dat schrijft De Standaard.

Van de 3.266 arbeiders die een stembrief kregen, namen er 2.498 aan de stemming deel, wat neerkomt op een responsgraad van 76,48 procent. De opkomst ligt tussen de ruim 72 procent voor de stemming van de eerste ontwerp-cao en de 78 procent voor de tweede ontwerp-cao.

 

Geen forse ja, maar ook geen forse neen

Uiteindelijk stemden 1.248 arbeiders vóór het voorstel en eveneens 1.248 arbeiders tegen de ontwerp-cao, wat neerkomt op telkens 49,96 procent. Twee arbeiders stemden ongeldig. Omdat minder dan 66,66 procent van de arbeiders tegenstemde, wordt de cao aangenomen en de staking opgeheven.

‘De cao wordt dus getekend', zegt vakbondsafgevaardigde Rony Schatteman (ABVV). ‘Het resultaat is evenwel geen forse ja, maar ook geen forse neen. Dat zal in de toekomst tot nadenken stemmen.'

 

Opstarten productie

Schatteman bevestigt dat de staking , die overigens dinsdag aan haar zevende dag toe was, vanaf 22 uur wordt opgeheven. ‘De mensen zullen worden verwittigd dat ze moeten opkomen, de installaties worden opgestart daar waar het kan', klinkt het. De directie is tevreden dat de staking is opgeheven. 'Een staking brengt reputatieschade toe, zowel voor klanten als binnen de groep waarin we actief zijn', zegt woordvoerder Jan Cornelis. Nu de staking voorbij is, verwacht Cornelis dat de afdelingen in de loop van de nacht en woensdag opstarten om hun productieniveau geleidelijk op te bouwen. 'Veel afdelingen zullen tegen woensdagavond op hun normale productieniveau zitten, maar voor de staalfabriek (en hoogovens), verwachten we pas tegen vrijdag het normale productieniveau. Dat komt omdat het vuurvast materiaal opnieuw geleidelijk opgewarmd moet worden.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren