Zoeken
 
 

Staal Veiligheidsdag op 28 april


12 maart 2014
Auteur:
Ruud Peijs
De World Steel Association heeft het initiatief genomen voor een Steel Safety Day ofwel Staal Veiligheidsdag die voor de eerste keer zal worden gehouden op 28 april. Worldsteel vraagt daarbij alle leden,staalorganisaties en -bedrijven om nog eens speciaal te kijken naar de belangrijkste oorzaken van ongevallen in de staalindustrie.

''Een veilige en gezonde werkomgeving is de nummer één prioriteit voor ieder lid van Worldsteel', aldus de koepel voor de staalsector. ‘'Staalproductie was vroeger altijd een gevaarlijk proces waar veel ongelukken bij gebeurden. Veel staalbedrijven zijn zich er echter vandaag de dag van bewust dat dat niet meer past bij een moderne en technisch vooruitstrevende sector.'

De staalindustrie als geheel is er de laatste jaren in geslaagd het aantal arbeidsongevallen die leiden tot verloren werktijd drastisch terug te brengen. In 2007 lag de zogenaamde frequentiegraad voor verloren uren (LTIFR) nog op 4,50 maar inmiddels is dat gedaald naar 1,41. Daarbij is het wel zo dat het aantal arbeidsongevallen bij onderaannemers en ingehuurde bedrijven hoger ligt dan bij de eigen werknemers van staalbedrijven.

Worldsteel doet zelf ook het nodige op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkplek. Zo heeft de organisatie een poster uitgegeven met een aantal uitgangspunten die op dit gebied gehanteerd kunnen worden.

 

Die richtlijnen zijn verder uitgewerkt in een boekje dat in het Engels te downloaden is.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren