Zoeken
 
 

MecaTech sluit samenwerkingsakkoord met twee Nederlandse clusters


Bouge, 19 februari 2014
Op 10 februari tekende de pool MecaTech (werktuigbouwkunde), in aanwezigheid van Waals minister Jean-Claude Marcourt en de Nederlandse minister van Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen, een 'letter of intent' met twee Nederlandse clusters: High Tech NL en Brainport Industries.

Beide clusters bestaan voor het overgrote deel uit kmo's, integratoren en onderzoeksinstituten die actief zijn in de sector van de precisie-uitrusting in Nederland (hoge toegevoegde waarde, kleine volumes).

 

Letter of intent

Tijdens de besprekingen die aan de ondertekening van deze 'letter of intent' voorafgingen, ontdekten de drie partners dat de Nederlandse en Waalse hightech industrie complementair zijn. Bij een eerste analyse van de roadmaps van de drie organisaties werden vijf interessedomeinen vastgesteld waar de mogelijkheden voor samenwerking nader zullen worden onderzocht:

  • elektronica & microsystemen
  • materialen en oppervlaktebehandeling
  • nanomaterialen
  • Intelligent manufacturing (met inbegrip van ICT)
  • additive manufacturing / globale vormgevingstechnieken

 

In deze letter of intent verbinden de drie partners zich ertoe samen te werken om de hightech ecosystemen in Wallonië en Nederland te koppelen. Het opzetten van grensoverschrijdende R&D-projecten en complementair onderzoek tussen actoren van de waardeketen moeten de concurrentiekracht van de leden van de drie clusters helpen versterken.

 

MecaTech en zijn Nederlandse partners verbinden zich ertoe hun leden en de betrokken entiteiten op een operationele en flexibele manier aan te moedigen om hun banden nauwer aan te halen, collaboratieve onderzoeks- en innovatieprojecten uit te werken, projecten uit te voeren die resultaten kunnen opleveren die kmo's, grote groepen en hightech onderzoekscentra nodig hebben om zich op het gebied van excellentie en mondiale competitiviteit te onderscheiden.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren