Zoeken
 
 

SSI Schäfer automatiseert magazijnen voor Belmedis


Seneffe, 19 februari 2014
Magazijninrichter SSI Schäfer bouwt voor Belmedis een tweede nieuw automatisch distributiecentrum in Seneffe (nabij Charleroi) voor de verdeling van geneesmiddelen in Wallonië.

SSI Schäfer, actief in magazijninrichting, bouwde in 2011 het eerste automatisch distributiecentrum van Belmedis in Alleur, nabij Luik. Dit distributiecentrum beschikt over 7.500 m² totale bebouwde oppervlakte met een automatiseringsgraad van 80%.

 

SSI Schäfer installeerde voor het orderverzamelen op stukniveau in hoogdynamisch bereik zijn efficiënt Schäfer Carrousel Systeem (SCS) met 12.000 productreferenties en 2 pickingstations, goed voor 600 pickings per uur. De automatische A-frames voor orderverzameling van SSI Schäfer bevatten meer dan 2.600 referenties, verhogen de productiviteit en elimineren pickingfouten. Voor het papierloos orderverzamelen installeerde SSI Schäfer twee ergonomische werkplaatsen Pick-to-Tote, die garant staan voor een optimale orderverzamelkwaliteit en een veilige omgang met de medicijnen. Bovendien worden hierdoor de orders rechtstreeks in orderbakken verzameld. De zones voor handmatige picking zijn uitgerust met doorrolstellingen en legbordstellingen van SSI Schäfer.

 

Op deze manier vond Belmedis een betrouwbare partner in SSI Schäfer en gaf SSI Schäfer nu ook de opdracht om hun nieuw automatisch distributiecentrum in Seneffe, nabij Charleroi, te bouwen. 'SSI Schäfer biedt Belmedis opnieuw een logistieke totaaloplossing zodat we snel, automatisch en foutloos medicijnen in heel België kunnen verdelen', Dhr. Luc Billen, Logistics Consultant Belmedis.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren