Zoeken
 
 

European Cutting Tool Association onder Italiaans leiderschap


18 december 2023
Federico Costa, directeur van Febametal S.p.A. uit Turijn, is verkozen tot voorzitter van de European Cutting Tools Association (ECTA) voor de komende vier jaar. De Italiaanse ondernemer volgt de Duitser Markus Horn van Paul Horn op, die de functie sinds 2019 bekleedt.
De aanhoudende zwakte van de wereldeconomie, waarvan de duur en intensiteit nog niet kunnen worden ingeschat, en de onzekerheid bij veel klanten hebben momenteel een merkbare invloed op de activiteiten en vooruitzichten van veel gereedschapsfabrikanten in Europa, naast de wereldwijde politieke valkuilen. Tegelijkertijd vormen nieuwe wettelijke vereisten uit Brussel een grote uitdaging voor bedrijven. Vooral in zo'n turbulente situatie is het belangrijk om internationale netwerkcontacten te onderhouden om georiënteerd te blijven. En dit is precies wat ECTA, de Europese vereniging van fabrikanten van snijgereedschappen en opspantechnologie, wil bieden met haar jaarlijkse evenementen in wisselende landen.


De volgende twee grote evenementen zijn de World Cutting Tool Conference 2024 (WCTC), die zal plaatsvinden in Osaka (Japan) op uitnodiging van de Japanse vereniging JTA, en de ECTA Conference 2025 (ECTC), die zal worden georganiseerd in Italië door ECTA en de Italiaanse vereniging Ucimu-Sistemi per produrre.


Febametal S.p.A, het bedrijf van Costa, ontwikkelt, produceert en verkoopt in Italië standaard- en speciaalgereedschappen van Italiaanse herkomst en is actief als importeur. 'Als voorzitter van de ECTA zal ik bijdragen aan een duurzame versterking van de concurrentiepositie van de Europese gereedschapfabrikanten', aldus Federico Costa.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren