Zoeken
 
 

Samenwerking leidt tot bouw van duurzaamste industriële koffieroosterlijn


12 december 2023
Sucafina, het duurzame Farm to Roaster koffiebedrijf, kondigt de bouw aan van de eerste volledig elektrische koffiebrandlijn op industriële schaal. Dit initiatief, ondernomen in samenwerking met Beyers Koffie, een dochteronderneming van Sucafina, en met CEE, een Belgisch cleantechbedrijf, is een belangrijke stap richting een duurzamere en milieubewustere koffie-industrie.
Het hart van de transformatie naar een 'net zero' toekomst ligt in de innovatieve technologie van CEE. Deze maakt gebruik van elektriciteit die wordt gevoed door groene energie en elimineert zo de noodzaak om fossiele brandstoffen te gebruiken. Daardoor is er geen CO2-uitstoot door verbranding van brandstof. Bovendien biedt deze technologie een hoog energie-efficiëntieniveau. Er wordt ongeveer 2,5 keer minder energie gebruikt dan bij het roosterproces nu; de nieuwe technologie overtreft daarmee ook het efficiëntieniveau van waterstofalternatieven.

 

'We staan aan de vooravond van een revolutie in de schone industrie', merkt Koen Bosmans, CEO van CEE, op. 'Ons gemeenschappelijke doel is om deze baanbrekende ‘net zero'-technologie op industriële schaal in de hele koffiesector te implementeren. Bovendien passen we deze technologie al toe op veel grote bulkvoedselcategorieën, van koffie- tot cacao-, mout- en notenproductie. Het vervangen van technologie op basis van fossiele brandstoffen in deze sectoren is ons belangrijkste doel, en onze technologie maakt dat nu al haalbaar.'

 

sucafinaVan links naar rechts: Nicolas A. Tamari, CEO van Sucafina, Koen Bosmans, CEO van CEE en Cory Bush, CEO van Beyers Koffie. (Foto: Sucafina)

 

Een nieuw tijdperk van koffiebranden

De nieuwe technologie draagt niet alleen bij tot meer milieubewustzijn, maar verbetert ook de kwaliteit en veiligheid in de koffiesector. Het brandproces roostert koffiebonen langzaam en met hoge precisie bij lagere temperaturen. Dit is een aanzienlijke afwijking van traditionele roostermethoden en luidt een nieuw tijdperk van koffiebranden in.

 

'Met Beyers Koffie willen we de duurzaamste private-label-koffiebrander zijn', zei Cory Bush, CEO van Beyers Koffie. 'We willen zelfs verder gaan en onze hele industrie inspireren om beter te doen. Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met CEE om deze grootschalige zero-emissies roosterlijn te bouwen. Het is een partner die niet alleen onze ambitie deelt, maar ook onze waarden.'

 

Een verbintenis tot duurzaamheid

Deze samenwerking tussen Sucafina, Beyers Koffie en CEE vormt een cruciaal moment in de koffie-industrie, waarbij innovatieve technologieën omarmd worden om een nieuwe standaard voor duurzaamheid te zetten. Het partnerschap tussen een wereldwijde leider in koffie en een niche-expert toont aan dat verandering mogelijk is.

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren