Zoeken
 
 

Jongeren aan de slag met technologische problemen bedrijven


5 december 2023
In het PTI van Kortrijk vond de kick-off plaats van de Excell’erator Challenge van Agoria. De bedoeling is om jongeren warm te maken voor technologie en hen aan echte bedrijfsproblemen te laten sleutelen waar ondernemingen vandaag mee kampen. Ze krijgen tot april om de uitdaging tot een goed einde te brengen.

Het project kadert binnen het Excellentiefonds van Minister van Onderwijs Ben Weyts, dat technische en beroepsopleidingen meer in de kijker wil zetten.

 

De Excell'erator Challenge van Agoria is een wedstrijd voor leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs die graag leren door te experimenteren en te innoveren. Ze kunnen kiezen uit tien challenges die hen worden voorgeschoteld door zeven West-Vlaamse bedrijven: Bekaert, Vandewiele, Altachem, Pilipili, Bo-Solutions, LVD en Argent Alu. De leerlingen werken in groepjes aan de uitdaging van hun keuze, telkens in de vorm van een praktische innovatieve en duurzame oplossing die geïmplementeerd kan worden in het bedrijf. Ze krijgen tot april de tijd om hun project uit te werken, te testen en te presenteren. Ze worden daarbij begeleid door experts uit het bedrijfsleven, leraren en coaches. De slotfinale van de Excell'erator Challenge vindt plaats in het derde trimester.

 

'Met deze wedstrijd willen we beroeps- en technisch onderwijs in de kijker zetten door lokaal bedrijven met scholen te verbinden. Dat doen we door leerlingen aan de hand van uitdagingen te laten kennismaken met onze Agoria-leden. Het is een wedstrijd waarbij studenten van verschillende scholen worden uitgedaagd om te werken aan echte industriële uitdagingen bij enkele van onze leden', aldus Tjorven Denorme, Community Manager bij Agoria.

 

Alle scholen die technisch en beroepsonderwijs aanbieden, kunnen zich vanaf nu voor het project inschrijven via de website van Agoria. De leerlingen van het PTI in Kortrijk kregen de primeur om de uitdagingen te ontdekken tijdens de kick-off.

 

Bekijk hier een samenvatting van de tien challenges die tijdens de kick-off werden voorgesteld:

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren