Zoeken
 
 

Weinig orders voor Italiaanse machinebouwers


24 oktober 2023
Italiaanse machinefabrikanten hebben te maken met een afname van de orders, zowel uit binnen- als buitenland. In het tweede kwartaal daalden de orders met 21,8% (binnenlands: -38,3%; buitenland -10,5%). Dat maakt de Italiaanse vereniging van machinebouwers Ucimu-Sistemi per Produrre bekend.

Op halfjaarbasis daalde het aantal verzamelde orders met 23% ten opzichte van de eerste zes maanden van 2022; binnenlandse orders met 29,9%; buitenlandse met 18,2%.

 

Barbara Colombo, voorzitter van Ucimu-sistemi per Produrre, verklaarde: "Wat het buitenland betreft, baart de daling in dit kwartaal ons geen zorgen, ook gezien de bijna volledige verzadiging van de productiecapaciteit van onze bedrijven. De trend van het verzamelen van orders in het buitenland was de afgelopen jaren vrij lineair, zonder bijzondere pieken en dalen. Het doel voor de nabije toekomst kan alleen maar zijn om meer te werken met buitenlandse gebruikers, ook in het licht van de near- en friendshoring ontwikkelingen die we meemaken, na de gezondheidscrisis en het uitbreken van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Daarom zet Ucimu zich in voor de uitvoering van nieuwe initiatieven om de internationaliseringsactiviteiten van ondernemingen te ondersteunen.

 

"We vragen de regeringsautoriteiten om meer middelen beschikbaar te stellen door het ICE (Italiaans Handelsagentschap) en het MAECI (Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking) voor het uitnodigen van buitenlandse gebruikers op internationale handelsbeurzen die in Italië worden gehouden en voor de deelname en promotie van Italiaanse bedrijven op tentoonstellingen in de landen die het meest interessant zijn."

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren