Zoeken
 
 

Tilking Powder Coatings vervoegt de SPC groep


10 oktober 2023
SPC Groep, actief in oppervlaktebehandeling van allerlei metalen constructies, voegt Tilkon Powder Coatings toe aan haar bedrijvenportfolio. Tilkin Powder Coatings is gespecialiseerd in poedercoating.

Zaakvoerders Rosy & Jo Tilkin hebben samen met hun vader Michel Tilkin in 1997 Tilkin Powder Coatings opgericht, en geleidelijk aan meer taken van hun vader overgenomen. Na een mooi groeiparcours en verschillende innovatieve investeringen (in onder meer installaties, hallen, en digitalisatie) is de taakverdeling familiaal heel duidelijk: Jo is verantwoordelijk voor commerciële, innovatie en digitalisatie, terwijl Rosy het operationele gedeelte van de firma op haar neemt. Het succes van deze combinatie wordt aangetoond door de loyaal terugkerende klanten en steeds wederkerende positieve feedback naar kwaliteit & transparantie van de firma.

 

Tilkin Powder Coatings is het eerste bedrijf in de SPC groep dat zich specifiek richt op poedercoating. Vanuit deze basis zal SPC samen met Tilkin Powder Coatings het groeitraject voortzetten. 'De structurele samenwerking tussen Tilkin en SPC is een mooie volgende stap voor ons. Wij blijven zelf "baas in eigen huis", maar kunnen waar nodig toch beroep doen op de specifieke know-how en schaalvoordelen van SPC. Daarnaast kunnen we onze bestaande klanten nog beter bedienen door het uitgebreidere dienstenpakket dat we nu samen met SPC kunnen aanbieden', zeggen Jo & Rosy Tilkin. 'Voor SPC is dit zo mogelijk een nog grotere stap dan voor Rosy en Jo. Als referentie binnen de poedercoatingsector, zijn we heel blij dat we erin geslaagd zijn om Jo & Rosy te overtuigen van ons verhaal. Ook op persoonlijk vlak is er een zeer goede klik, wat ons zeker zal helpen om het intern & extern groeiverhaal van onze groep verder te zetten', aldus Anthony Demaerel & Yves De Mild.

 

Tilking Powder Coatings vervoegt de SPC groepVan links naar rechts: Pieter Raman (medeaandeelhouder SPC), Yves De Mild (medeoprichter SPC), Jo Tilkin, Rosy Tilkin,
Anthony Demaerel (medeoprichter SPC). (Foto: SPC) 

 

Kracht van lokale bedrijven

SPC is uw partner voor kleine en grote coatingwerken in de Benelux. Op heden beschikt de groep over meer dan 150 zandstralers en spuiters, alsook vier eigen ateliers (gelegen in Gent, Weelde, Wevelgem en Tongeren) met meer dan 25.000m2 aan spuitruimte. Uniek binnen de sector is de nabijheid en flexibiliteit van een lokaal bedrijf in combinatie met het professionalisme en voordelen van een grotere groep. Dit alles stelt SPC maximaal in staat om haar klanten volledig te kunnen ontzorgen op gebied van oppervlaktebehandeling van metaal in de breedste zin van het woord.

 

Familie blijft

Jo en Rosy Tilkin blijven operationeel actief en worden medeaandeelhouder van SPC. Deze transactie maakt het eveneens mogelijk om de familiale band binnen het bedrijf verder te versterken, gezien ook Rosy's zoon Mike Piette als operationeel verantwoordelijke in de aandeelhoudersstructuur van SPC stapt. Als één hechte familie zullen zij verantwoordelijk blijven voor Tilkin Powder Coatings en meeschrijven aan het SPC-verhaal.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren