Zoeken
 
 

Daikin vermindert personeelsbestand door gekelderde vraag warmtepompen


26 september 2023
Door een sterk gedaalde vraag naar warmtepompen moet Daikin Europa op de remmen trappen. De contracten van 600 tijdelijke werknemers worden niet verlengd. Het bedrijf heeft het personeel enkele dagen geleden uitleg gegeven over de economische toestand.

Met 2.300 werknemers in België behoort Daikin Europe tot een belangrijke werkgever in ons land. Het bedrijf dat warmtepompen maakt kende de voorbije jaren een sterke groei door de vraag naar andere warmtebronnen dan de gasketel. Tot voor kort leek alles op rolletjes te lopen en in juni werden er naar verluid nog overuren gemaakt en nachtwerk verricht.

 

Inmiddels maakt het bedrijf echter moeilijke tijden door. Oorzaak is de dalende vraag naar warmtepompen. Wim De Schacht, directeur Daikin, ziet een aantal redenen waarom de vraag naar warmtepompen is gedaald: ‘De reden is tweeërlei. Enerzijds de gasprijs die continu aan het dalen is. Ook de steun voor warmtepompen, omwille van het gebrek aan middelen bij de regering, is serieus gedaald.'

 
Vaste contracten niet bedreigd 

Tijdens de ondernemingsraad werd een aangepast toekomstsplan geschetst, zo is te lezen in diverse media. De opening van de nieuwe fabriek die in Polen gebouwd wordt, is uitgesteld tot oktober 2024. In Oostende worden de contracten van zeshonderd tijdelijke werknemers niet verlengd. De 870 vaste werknemers in Oostende behouden hun baan, maar zullen dit jaar twaalf dagen tijdelijke economische werkloosheid opnemen.

 

Oostende bemiddelt 

Wat betreft de zeshonderd werknemers die binnenkort zonder werk zitten. De stad Oostende beloofde eerder zich om hen te bekommeren. Samen met de VDAB gaat de stad op zoek naar een andere werkgever voor deze mensen, zo bericht Focus

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren