Zoeken
 
 

Beursorganisatie EMO Hannover positief over markt bij start beurs


Hannover (DE), 20 september 2023
Maandag is het startschot gegeven voor EMO Hannover, de wereldwijde vakbeurs voor metaalbewerking en productietechnologie. Rond de 1850 exposanten uit 42 landen schotelen de bezoekers de nieuwste innovaties voor in de sector. Onder de exposanten ook tal van Nederlandse en Belgische bedrijven. De beursorganisatie laat op de openingspersconferentie weten goede groeiverwachtingen te hebben voor de machinebouw.
Van predictive maintenance, process monitoring en het Internet of Things (IoT) tot toepassingen op het snijvlak van smart data en machine learning: machinebouwers over de hele wereld laten deze week hun nieuwste innovaties zien op de ‘Exposition Mondiale de la Machine-Outil', oftewel EMO.

Onder de vlag van het thema ‘Innovate Manufacturing' is de beurs verdeeld in drie megatopics: The Future of Business, The Future of Connectivity en The Future of Sustainability.

 

Het is de vraag of de beurs het aantal bezoekers van de vorige editie in 2019 weet te evenaren. Toen kwamen er zo'n 12.000 bezoekers uit alle grote industrietakken, zoals bijvoorbeeld de machinebouw, automotive, fijnmechanische en optische industrie, scheepsbouw, medische techniek, gereedschap- , staal- en aluminiumconstructie, naar de Messe in Hannover.

 

Goede vooruitzichten

De organisatie heeft alle vertrouwen in een goede opkomst. 'De economische situatie van de mondiale industrie is bepalend voor het succes van EMO Hannover. Ondanks de huidige economische krimp is de machinebouw-industrie positief gestemd wat betreft de interesse in haar producten op de midden en lange termijn', klinkt het op de opening van de beurs.

 

machinebouw

Markus Heering (Duitse Vereniging van Machinebouwers), Carl Martin Welcker (algemeen commissaris EMO Hannover), Michael Wittler (CEO FEV Consulting), Wilfried Schäfer (Duitse Vereniging van Machinebouwers).

 

Automatisering, verdergaande digitalisering, elektromobiliteit, de ontwikkeling van kritische infrastructuur en investeringen in hernieuwbare energie zijn volgens de beursorganisatie een aantal elementen die veel potentieel bieden voor de maakindustrie. 'Voor 2024 verwachten economisten een herstel van de markt voor de machinebouw met zeven procent.'

 

Belgische inbreng

robojob

Beurstand van Robojob (Foto: Robojob)

 

Ook Belgische machinebouwers zijn naar Duitsland afgezakt, waaronder Robojob uit Heist-op-den-Berg. De automatiseringsspecialist, die een explosieve groei doormaakte de voorbije jaren, stelt maar liefst veertien robotsystemen ten toon op haar stand in hal 15. Onder de systemen ook de Coby CNC, een ‘doe-het-zelf' cobot-oplossing. 'Hiermee maken we CNC-automatisering betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Bovendien is er geen robotinterface nodig op de CNC-machine en kan er ook daar aanzie

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren