Zoeken
 
 

Bouwstenen voor de autonome fabriek


Hannover (BE), 12 september 2023
BMO Automation introduceert op de EMO Hannover een compleet nieuw CNC-automatiseringsplatform: Infinity. Het modulaire platform bestaat uit een robotmodule en een dynamisch opslagsysteem en komt op de EMO samen met nog een game changer: een zelfinstellende machineklem, genaamd OptiVice.

De volledig autonome fabriek bestaat nog niet in de verspaning. Oprichter en CEO van BMO Automation Frank Biemans verwacht niet dat veel bedrijven ooit de stap zullen zetten om in één keer zo'n compleet nieuwe fabriek te bouwen. ‘De autonome fabriek is geen project maar een proces waarin je stap voor stap naar het einddoel toewerkt', zegt hij. Daarom is het des te belangrijker dat de investeringen die een bedrijf vandaag in automatisering doet, overmorgen nog steeds bruikbaar zijn in de autonome fabriek. Precies dát is de essentie van het Infinity Platform.

 

Dynamic storage

Het hart van het nieuwe Infinity platform is een gestandaardiseerde robotmodule (Yaskawa 50, 88, 180 of 225 kg), control hub, en opslagruimte: de next generation robotcel. In de robotmodule is ruimte voor 40 carriers van 600 bij 400 mm. De robotmodule kan uitgebreid worden met storage modules voor trays van 400 bij 600, 600 bij 600 of 800 bij 600 mm. Hierop kunnen materialen, werkstukken, machineklemmen, bekken, robotgrijpers, kratten en noem maar op worden opgeslagen. Bij de Infinity is zelfs ruimte voor opslag op een europallet. De BMO-software die de cel aanstuurt, bepaalt automatisch de afstand tussen twee carriers in het rek, afhankelijk van wat er op de tray ligt. Algoritmen zoeken continu naar de meest ideale indeling. Dynamic storage, omdat verspanende bedrijven elke week producten van andere afmetingen maken.

 

OptiVice

In de toekomstige autonome fabriek stellen CNC-machines zichzelf in op het product dat  bewerkt gaat worden. BMO Automation maakt dit nu al mogelijk met de nieuwe OptiVice machineklem. Hiermee wordt de insteltijd voor een ander product teruggebracht tot nul. Deze nieuwe, elektrische machineklem stelt zichzelf namelijk in op het materiaal dat bewerkt gaat worden. De slag van de OptiVice is 130 mm, waarmee een klembereik van 0 tot 130mm of van 90 tot 220mm mogelijk wordt. De stroom haalt de machineklem uit een geïntegreerde accu. Hierdoor kan de klem op elke machine worden geplaatst, onafhankelijk of deze is voorzien van voorbereiding voor automatisering zoals doorvoer in de 5-assige machinetafel.

 

BMO Automation: hal 15, stand B31

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren