Zoeken
 
 

Teqram presenteert vernieuwde autonome robotsystemen voor slijpen en stralen


Essen (DE), 5 september 2023
Tijdens de beurs Schweissen & Schneiden presenteert Teqram een drietal noviteiten op het gebeid van automatisch slijpen en stralen van plaatwerkdelen en het omdraaien van zware platen of onderdelen.

De vernieuwde EasyGrinder autonome slijprobot kan nu zowel lichtere als zwaardere plaatwerkdelen tot 750 kg verwerken, waarbij het slijpen van de snijkanten sterk verbeterd is. De EasyShotBlast voor het autonoom stralen kan nu gecombineerd worden met de functionaliteit van de EasyGrinder. Van de vernieuwde EasyFlipper is nu een hydraulische variant beschikbaar voor het omdraaien van plaatwerkdelen tot 2.000 kg.

 

EasyGrinder

Met de EasyGrinder, de autonoom werkende slijp- en ontbraamrobot van Teqram , worden plasma- en autogeen gesneden plaatwerkproducten tot 200 kg volledig onbemand en automatisch nabewerkt. De vernieuwde EasyGrinder kan uitgebreid worden met het EasyTransfer handlingsysteem voor producten tot 750 kg. Utbreiding van het aantal palletposities vergroot de autonomie en de EasyFlipper bewerkingstafel is voorzien van ingebouwde magneten voor kleinere en lichtere onderdelen. Omdat de onderdelen nu beter vastgehouden worden, kunnen de bewerkings-snelheden en -krachten verhoogd worden. Ook zijn nieuwe bewerkingsrecepten ontwikkeld. De smeltrand, oxidehuid, aansnijdpunten en oneffenheden kunnen nu volledig weggeslepen worden en een lamellenborstel kan boorgaten afbramen en kanten breken.

 

EasyShotblast

De EasyShotblast is Teqram's oplossing voor het automatisch stralen van plasma- en autogeen-snijdelen tot 200 kg en optioneel tot 500 kg. Bij het stralen is het energieverbruik tot 25 procent lager dan in een doorvoerstraalmachine en de kortere cyclustijd resulteert in een hogere output. Voor het tweezijdig bewerken kan het automatisch omdraaien eenvoudig worden geïntegreerd. Met de vernieuwede EasyShotBlast kunnen ook extra bewerkingsstappen zoals het ontslakken, ontbramen of verwijderen van aansnijdpunten geïntegreerd worden.

 

EasyFlipper

Teqram heeft de EasyFlipper ontwikkeld om zware onderdelen of platen tot 750 kg in minder dan tien seconden om te draaien. Er is nu een hydraulische variant beschikbaar met een laadvermogen van 2.000 kg, die in minder dan veertig seconden platen of onderdelen tot maximaal 200 mm dik kan omdraaien. Ook de pneumatische EasyFlipper kan uitgerust worden met de aangepaste tafels voor plaatdiktes tot 200 mm. Ook is het koppelen/ontkoppelen van meerdere EasyFlippers vereenvoudigd.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren