Zoeken
 
 

Belgisch Instituut voor Lastechniek richt met Finocas joint venture op


2 augustus 2023
Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) heeft BIL Industries bv opgericht, een joint venture tussen BIL en Finocas. Met de nieuwe entiteit wil BIL haar ‘stabiliteit garanderen op middellange termijn en een ambitie van groei realiseren.’

Eind 2022 is er door de Raad van Bestuur overeengekomen om BIL Industrie bv met Finocas samen te voegen. Beide zitten er voor vijftig procent in. Het doel van de oprichting van een aparte vennootschap is groei in expertise en dienstverlening voor de industrie te bewerkstelligen, met garanties op het behoud van volledige onafhankelijkheid ten opzichte van private partners.

 

Hierbij zal BIL Industrie een nog completer dienstenaanbod op het vlak van schadeanalyse, corrosie en beproeving kunnen aanbieden, door een structureel partnership met de Finocas-dochters met toegang tot specifieke apparatuur van OCAS, Guaranteed (WAAM) en Endures (corrosie-expertise).

Bij deze operatie werd rekening gehouden met de oorspronkelijke doelstellingen van BIL  (behartigen van de collectieve belangen van de ‘lasindustrie') alsook het groeipotentieel en de verdere uitbouw van beide bedrijven.

 

Door deze operatie optimaliseren de partijen hun dienstverlening en aanbod. Deze reorganisatie heeft geen impact op lopende onderzoeken, expertises, afspraken, manier van werken en het gekende ervaren team. Ook het kwaliteitssysteem (ISO 9001), VCA* veiligheidssysteem en de proeven onder ISO/IEC 17025 accreditatie (BELAC), zijn mee overgegaan naar BIL Industrie. De audits zijn succesvol afgerond en de certificaten zijn behaald. 

 

Het BIL vzw zal verder blijven opereren met als doel de collectieve belangen van de industrie op het gebied van lasonderzoek (projecten), opleidingen, lasnormen en beknopt lasadvies aan de lidbedrijven van BIL en Sirris te blijven garanderen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren