Zoeken
 
 

Plots terugtreden CEO Thyssenkrupp


25 april 2023
Martina Merz, CEO van Thyssenkrupp, heeft onverwachts aangegeven terug te willen treden uit haar functie. Ze stond sinds 2019 aan de leiding van het bedrijf. Uit het persbericht van het bedrijf komt geen reden voor haar aftreden naar voren, haar contract zou nog lopen tot 2028.

Merz had de afgelopen jaren de lastige taak om Thyssenkrupp erbovenop te helpen. Onder haar bewind is er onder andere gekeken naar een fusie met Salzgitter en een overname door Liberty Steel, die beide niet door gingen. Verder werd de liftendivisie verkocht en verdwenen er drieduizend banen bij het bedrijf voor de herstructurering van Merz. De Duitse vakbond IG Metall zag dit overigens als een grote mislukking.

 

Toch zal dezelfde koers gevaren wordenna het vertrek van Merz. De beoogde opvolger Miguel Ángel López Borrego, zal per 1 juni als nieuwe CEO van ThyssenKrupp de transformatie verder doorzetten. Doel is dat de verschillende divisies onafhankelijker van elkaar zijn, bijvoorbeeld door middel van afsplitsing van diverse staalfabrieken.

 

Prof. Dr. Siegfried Russwurm, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ThyssenKrupp: 'Met Miguel Ángel López Borrego hebben we een internationaal ervaren manager met ruime branche-ervaring op het gebied van digitalisering en Industrie 4.0 en een zeer ervaren expert op het gebied van financiën en fusies en overnames voor het toekomstige management van ThyssenKrupp weten te winnen. Met hem aan de top gaan we verder op het pad van transformatie op basis van de uitgezette strategische lijnen. Dit is een uitdaging, maar noodzakelijk. Want de transformatie van ThyssenKrupp is nog niet voltooid.'

 

Tot 31 mei 2023 is López Borrego CEO van het automotive en industriële toeleveringsbedrijf NORMA Group, per 1 juni start hij in zijn nieuwe functie als CEO.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren